2024 için ChatGPT'nin XRP Öngörüleri: Yeni Zirveler Bekleniyor mu?

2024 için ChatGPT'nin XRP Öngörüleri: Yeni Zirveler Bekleniyor mu?

Üç yıllık bir değerlendirmenin ardından, dava 2023 Temmuz'unda sonuçlandı. Mahkeme, XRP'nin kendi başına bir güvenlik olmadığına karar verdi.

XRP sahipleri için 2023, Ripple-SEC kararının ardından hem boğa piyasası hem de belirsizliklerle dolu bir yıl oldu. İlginç bir şekilde, piyasanın genelinin önemli değer kazanmasına rağmen, XRP bu trendin dışında kaldı. Bu durumun ne anlama geldiği şu an için kesin olarak söylenemese de, ChatGPT gibi AI botlarının bu konuda yorumları olabilir.

Yine de XRP, 33,5 milyar dolarlık piyasa değeriyle piyasanın en büyük kriptolarından biri olmaya devam ediyor. Bu bağlamda, 2023'ün bu şekilde sona ermesiyle, 2024 XRP için nasıl bir yıl olacak ve gerçekten ne kadar yükselebilir?

Ripple, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile çatışması, fiyat hareketleri ve ChatGPT'nin XRP hakkındaki tahminleri incelenecek.

Ripple Labs ve XRP Arasındaki İlişki Nedir?

XRP, Ripple Labs'ın ağı üzerinde işlemleri gerçekleştirmek için kullandığı bir kripto para birimidir. Ripple, merkezi bir finans teknolojisi şirketi olarak 2004 yılında Ripplepay adıyla kuruldu ve daha sonra 2012 yılında Chris Larsen ve Jed McCaleb tarafından dünya çapında işlemleri daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapma vizyonuyla yeniden kuruldu.

Ripple bir teknoloji şirketi iken XRP, açık kaynak kodlu dijital varlığıdır. Kripto para, işlemlerin RTXP veya Ripple işlem protokolü tarafından kolaylaştırıldığı XRP defteri (XRPL) adlı kendi blockchain'inde işlem görür. Diğer birçok kripto para biriminin aksine önceden madenciliği yapılmıştır ve maksimum token arzı 100 milyardır.

Kripto paranın ana amacı, Ripple ağı ile işlemlere yardımcı olacak bir yerleşim katmanı olarak hizmet etmektir. Bununla birlikte, çeşitli borsalarda opsiyonlar, swap borsaları, spot borsalar, vadeli işlemler, velayetli ve velayetsiz borsalar dahil olmak üzere bir kripto para birimi olarak da işlem görmektedir.

SEC ile Mücadele

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2020 yılında Ripple Labs'a karşı, XRP'yi "lisanssız bir güvenlik" olarak sattığı iddiasıyla dava açtı. Buradaki temel sorun, XRP'nin bir güvenlik olup olmadığı ve dolayısıyla Ripple'da bir hisse mi yoksa Bitcoin gibi bir kripto para birimi mi olduğuydu.

Ripple, birkaç yıldır SEC ile başı dertte. SEC, Ripple'ın XRP'yi yatırımcılara kendini finanse etmek için sattığını iddia etti ve 1946 yılındaki SEC vs. W.J. Howey Co. davasını dayanak gösterdi. Buna göre, bir yatırımcının kar üzerinde kontrolünün olup olmaması, bir yatırım sözleşmesinin bir güvenlik olup olmadığını belirleyen bir faktördü. Ripple Labs ise, SEC'in kuruluşu ne uyardığını ne de bilgilendirdiğini savundu.

Üç yıllık bir değerlendirmenin ardından, dava 2023 Temmuz'unda sonuçlandı. Mahkeme, XRP'nin kendi başına bir güvenlik olmadığına karar verdi. SEC, ara temyiz talebi reddedildi ve daha sonra Ripple ve XRP'ye karşı güvenlik ihlali suçlamalarını düşürmek zorunda kaldı. SEC, kurumlara yapılan kripto para satışları üzerinde otorite kazanırken, borsalardaki kripto işlemleri güvenlik işlemleri olarak kabul edilmeyecekti.

XRP'nin Fiyat Hareketi

XRP, mahkeme kararının hemen ardından başlangıçta bir yükseliş kaydetti. Bu kararın ardından kripto, Kasım ayı ortasında yerel bir yüksek seviyeye ulaştı. Ancak, kısa süre sonra düştü. Ve, genel piyasanın yükselmesine rağmen, XRP aynı seviyelere ulaşamadı. Yazım sırasında, fiyatı grafiklerde 0,62 dolar olarak işlem görüyordu.

XRP piyasasındaki ayı eğilimi, Parabolik SAR'ın noktalı işaretçilerinin fiyat mumlarının üzerinde olmasıyla destekleniyordu. Ayrıca, RSI 50 seviyesine yakın tutuluyordu, bu da piyasanın ne aşırı alım ne de aşırı satım durumunda olduğunun bir işaretiydi.

ChatGPT Ne Diyor?

ChatGPT, en güncel bilgilerle donatılmamış olup gelecekle ilgili tahminlerde bulunmamakla birlikte, XRP'nin geleceği hakkında ne olabileceği konusunda jailbreak kullanarak sordum. Olumlu mahkeme kararı göz önünde bulundurulduğunda XRP'nin geleceği hakkında sorulduğunda, bot, kripto paranın kısa vadede yatırımcı güveni arttıkça ivme kazanabileceğini belirtti.

Bu, uzun vadede piyasanın benimsenme, duyarlılık ve düzenleyici açıklık gibi çeşitli faktörlerden etkilenebileceği için biraz yavaşlayabilir. Bot ayrıca, hukuki alandaki olumlu gelişmelerin olumlu bir işaret olduğunu, ancak XRP'nin fiyatını etkileyebilecek diğer gelişmeleri ve potansiyel düzenleyici değişiklikleri takip etmenin de önemli olduğunu belirtti.

Bitcoin ve Ethereum'un basın zamanındaki fiyatlarıyla bazı bağlamlar verdiğimde ve XRP'nin 2024'ün ilk çeyreğindeki fiyatı ne olacağını sorduğumda, bot, kriptonun token başına 10 dolara ulaşacağını iddia etti.

Bu yüksekliği "yüzyılın geri dönüşü" olarak nitelendiren bot, aynı zamanda tahminlerinin sadece spekülatif olduğunu ve gerçek fiyatların önemli ölçüde değişebileceği konusunda uyardı.

Son olarak, kriptonun 2024'te ATH'sini aşıp aşmayacağını sorduğumda, bot bana güvenle cevap verdi ve XRP'nin 2024'te önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini geride bırakarak benzeri görülmemiş yüksekliklere ulaşacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.