Uçuşlarını Durduran Havayolu Şirketleri

Uçuşlarını Durduran Havayolu Şirketleri

Coronavirüs sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de havayolu şirketleri uçuşlarını durdurma kararı aldılar. Tam anlamıyla uçuşlarını durduran firmaların yanında uçuşlarını önemli ölçüde azaltan firmalar da bulunuyor. Uçuşlarını durduran havayolu şirketleri arasında dünyaca ünlü firmalar da bulunuyor.

Türkiye'de Hangi Havayolu Şirketleri Uçuşlarını Durdurdu?

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda dünya üzerinde meydana gelen ekonomik kriz neticesinde Atlas Global önce uçuşlarını durdurmuş bir kaç hafta sonra ise iflasını açıklamıştı. Bu olayla birlikte havayolu firmalarının krizden etkilendikleri de ortaya çıkmıştı. Sonrasında ise Pegasus havayollarının kazasıyla gündem meşgul iken hemen peşinden Coronavirüs salgınının ülkemiz üzerindeki etkileri de ortaya çıktı.

Bugün Onur Air'in tüm uçuşlarını durdurma kararı alması virüs krizinin de giderek derinleştiğini bizlere gösteriyor. 56 noktaya uçuş yapan firma bu uçuşlarda kullandığı 26 uçağını yere indirdi. Bununla birlikte diğer havayolu şirketlerini yavaş yavaş uçaklarını yere indirmeye başladı. Virüsün etkisi henüz başlamadan önce dünya üzerinde 127 noktaya uçuş yapan Türk Hava Yolları bu noktalardan 123 tanesine uçmayı durdurdu. Bununla beraber Pegasus ise geçtiğimiz hafta içinde tüm yurt dışı uçuşlarını durdurmuş, ülke sınırları içerisinde de sınırlı noktaya hizmet vereceğini açıklamıştı. Şu anda Pegasus'a ait 56 adet uçak yerde seferden çekilerek hangarda bekletilmeye başlandı.

SunExpress Dış Hat Uçuşlarını Durdurdu

Uçuşlarını durduran havayolu şirketleri arasında bulunan ülkemizin bir diğer hava yolu şirketi SunExpress de bu hafta sonu Pazar günü son dış hatlar uçuşunu yaparak dış hatlara uçmayı durdurdu. Bununla birlikte charter olarak hizmet veren Tailwind, Corendon ve Freebird gibi küçük firmalar da son uçuşlarını yapıp uçaklarını yere indireceklerini açıkladılar. Yapılan açıklamada şu an için yeninden uçuşların başlaması için belirlenen tarihin 17 Nisan olduğu belirtildi. Ancak durumun gidişatına göre tarihin esnetilme ya da değiştirilme olasılığı bulunuyor.

Tüm sektörlerde olduğu gibi havacılık sektöründe de personellere izinler verildi. Özellikle dış hat uçuşlarını tamamen durduran Pegasus'da personelin büyük bir bölümü ücretsiz izine çıkarılırken, idari kısımda çalışanlar ise evlerinden çalışacaklar.

Havacılık Sektöründeki Tehlike

Havacılık sektörü oldukça maliyetli ve aynı anda milyonlarca insanın dahil olduğu bir sektör. Bu sektörde çalışan insan sayısı ise azımsanmayacak kadar fazla. Bu yüzden sektörün ayakta kalabilmesi için uçuşların yapılması şart. Büyük firmaların coronavirüs krizine belirli bir süre dayanmaları mümkün. Ancak daha küçük firmalar bu süre zarfında iflas edebilirler. Geçtiğimiz aylarda iflas eden Atlas Global ekonomik şartlar yüzünden iflas ettiğini açıklamıştır. Aynı durum şu anda diğer havayolu şirketleri için de geçerli bir hal aldı.

Bir önceki yazımız En İyi Kripto Para Borsası Hangisi?

1- https://kointimes.net/aigang-coin-nedir-ve-ne-ise-yarar/

2- https://kointimes.net/neden-bitcoin-almaliyiz/

3- https://kointimes.net/tarihin-en-iyi-5-bitcoin-hack-olayi/

4- https://kointimes.net/bitcoin-etfleri-piyasayi-nasil-etkiler/

5- https://kointimes.net/sec-kripto-paralarin-gelecegini-baltaliyor-mu/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.