Flama Formasyonu Sonrası Ne Olur | Flama Formasyonu Hedefi | Flama Formasyonu Ne Demek

Flama Formasyonu Sonrası Ne Olur | Flama Formasyonu Hedefi | Flama Formasyonu Ne Demek

Flama formasyonu, sert fiyat hareketleri sonrasında konsolidasyon sürecinde dip ve tepe fiyat noktalarının sırayla, daralarak grafiğe gelmeleri halinde oluşur. Özellikle konsolidasyon sürecinde oluşan tepe ve dip fiyat noktalarının birbirlerine yakınlaşması, simetrik üçgene benzer modelin ortaya çıkmasını sağlar.

Flama Formasyonu Nasıl Yorumlanır?

Flama formasyonu yorumları iki farklı kategori altında oluşur. Eğer düz flama formasyonu grafiğe gelmişse, yükseliş trendinde olan bir varlığın düşüş ile dalgalanmaya başladığı anlaşılır.

Diğer yandan grafikte ters flama formasyonu görülüyorsa, varlığın fiyatının önce düşüş trendinde olduğu ardından toparlanmaya girdiği yorumlanır. Ters flama formasyonu yorumlanırken, hızlı yükseliş trendi ardından bir süre fiyat duraklaması görüleceği ve ardından dalgalanmanın devam edebileceği bilinmelidir.

W Formasyonu Sonrası | W Formasyonu Hedefi | W Formasyonu Nedir

Gartley Formasyonu Nedir? Gartley Formasyonu Nasıl Yorumlanır ve Hedefi Ne?

Flama Formasyonu Sonrası Ne Olur

Flama formasyonunun, bayrak formasyondan tek farkı şeklinin dikdörtgen olarak değil üçgen olarak grafiğe gelmesidir. Bu yüzden yorumları ve sonuçları bakımından benzerlikler gösterebilirler. Flama formasyonu tamamlandıktan sonra fiyat artışı oluşması beklenir.

Flama formasyonu oluştuğunda, üçgen şekli gözlemlenmeden bir direk şekli grafiğe gelir. Bu direk bölgesi varlık fiyatının yükseliş trendinde bulunduğu noktaları kapsar. Daha sonra fiyat bir nebze durulur ve hemen ardından tepe-dip fiyatlar ard arda gelir. Birbirine yaklaşan fiyatlar üçgen şeklini grafiğe taşır. Üçgenin görülmesi ile tamamlanan flama formasyonundan sonra ise, yeni fiyat noktasının formasyonun başında oluşan bayrak direği modelinin uzunluğu kadar artması beklenir. Kısa vadeli artış ardından düşüş bir kez daha gelir.

Flama Formasyonu Hedefi

Flama formasyonunda hedef, formasyon ardından oluşacak yeni fiyat seviyesini en ideal biçimde tahmin edebilmektir. Bu yüzden yatırımcılar flama formasyonunun düşüş trendinde oluştuğu anlarda çok daha dikkatli olmayı tercih ederler. Eğer flama formasyonu düşüş trendi içerisinde oluşuyorsa, öncesinde mutlaka sert ve düz bir düşüş çizgisi ile fiyat duraksama süresi gelir.

Yatırımcılar iki sinyali fark ettiklerinde düşüş trendi flamasının gelebileceğini ve formasyon ardından fiyatın bayrak direği boyu kadar değer kaybedeceğini bilmelidirler. Bu kapsamda hedef ya avantajlı alım için beklemek yada dip fiyatta satıştan korunma amaçlı pozisyon almak olmalıdır.

Flama formasyonu ne kadar Sürer

Flama formasyonu 10-20 mum arasında süren bir formasyon türlerinden biridir.

Flama Formasyonu Nasıl Çalışır?

Flama formasyonu çalışması incelendiğinde, flama modelinin tam orta noktasının yatırımcıların kararsızlık dönemini gözler önüne serdiği söylenebilir. Kısacası yatırımcıların alım-satım için kararsız kalmaları ve varlık fiyatının bir süre stabil kalması flama modelinin çalışmasını ve oluşmasını sağlar. Bu kararsızlık dönemi öncesinde ve sonrasında ise birçok dip, tepe fiyat grafiğe gelebilir. Orta noktada oluşan daralma ise grafiğe üçgene benzer şeklin yansımasını sağlar. Formasyon çalışırken desen geniş başlar ve orta noktadaki durağanlık ardından gelişim devam ettikçe simetrik üçgen meydana gelir.

Flama formasyonu çalışma şeklinin farklılığına göre boğa ve ayı formasyonu etkilerini gündeme getirebilir. Örneğin flama formasyon yükseliş trendi ardından oluşmuşsa boğa flama, düşüş trendi ardından oluşuyorsa ayı flama olarak değerlendirilir. Flama modelinin çalışma koşullarına bağlı olarak, formasyon başlangıcında grafiğe ilk olarak yansıyan direk boyu kadar negatif veya pozitif yönde fiyat değişimi, formasyon tipine (düşüş-artış flama formasyonları) paralel olarak oluşur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.