Banka Borcundan Hisseli Tapuya Haciz Gelir mi?

Banka Borcundan Hisseli Tapuya Haciz Gelir mi?

Banka borcundan hisseli tapuya haciz gelmesi mümkündür. Bir gayrimenkul üzerine, kesinleşen bir borç sebebiyle haciz gelebilir.

Banka borcundan hisseli tapuya haciz gelmesi mümkündür. Bir gayrimenkul üzerine, kesinleşen bir borç sebebiyle haciz gelebilir. Aynı şekilde herhangi bir pay sahibinin ödenmemiş banka borçları sebebiyle hisseli tapudaki hissesine haciz konulması mümkündür. Banka borcunun borçlu tarafından ödenmemesi halinde, hisseli tapudaki hissesi satışa çıkarılır ve ihale kapsamında satılır.

Miras Kalan Hisseli Tapuya Haciz Gelir mi?

Miras kalan hisseli tapuya haciz gelebilmektedir. Hisseli tapuda pay sahibi kişinin bankaya süresinde ödenmemiş borcu varsa, banka miras hissesi üzerine haciz koyulmasını talep edebilir. Miras hissesinin haczi üzerine, hisseden elde edilebilen gelirler de haczedilir.

Mirastan kazanılan hisseli tapuya haciz koyulduktan 6 ay sonra alacaklı yani banka satış talep etmezse haciz düşer. Satışın talep edilmesi halinde ihale ile satış gerçekleşir ve hissenin satış değeriyle banka borcu kapatılır. Banka borcundan hisseli tapuya haciz geldiğinde, satışın önlenmesi için haciz kaldırma yoluna gidilmelidir.

Kredi Kartı Borcundan Dolayı Eve Haciz Gelir mi?

Europen Endüstri İnşaat halka arz ne zaman yapılacak, tarih belli oldu! Europen halka arz eşit mi, oransal mı?

Hisseli Tapuda Kendi Hissemi Satabilir miyim?

Hisseli Tapuya Haciz Gelirse Ne Olur?

Hisseli tapuya haciz gelmesi halinde borçlunun tapu hissesine yönelik ihale satışı gündeme gelir. Hisseli tapu sahibi olan borçlu, bankaya olan borcunu ödemezse, alacaklı banka icra takibi başlatma hakkına sahiptir. Takip kesinleştiğinde ise mal varlığına haciz tatbik edilir. Borçlu kişi bankaya olan borcunu ödeme sözünü vermiyor ve borcu yasal sürede kapatamıyorsa, kendisine ait tapu hissesi satışa çıkarılır. Hissenin ihaleli satışından gelen parayla, banka borcu karşılanır.

Bankaya borcu olan, hisseli tapudaki hisseleri hacze düşen kişilerin satıştan korunmak için haczi kaldırmaları gerekir. Hisseli tapudan haczi kaldırma işlemine ilişkin bilgileri yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Hisseli Tapunun İcra Satışında Diğer Hissedarların Durumu Nedir?

Hisseli tapunun icra satışında diğer hissedarların durumu, normal satış şartlarındaki durumlarından farklıdır. Bir kişi hisseli tapu üzerindeki hissesini satışa çıkardığında öncelikli alım hakkı diğer hissedarlara aittir. Ancak, hisseli tapu sahiplerinden birinin hissesi, banka borcundan dolayı gelen haciz kapsamında satışa sunuluyorsa, isteyen herkes ihaleye katılarak hisseyi satın alabilir. Haciz ardından satışa çıkarılan hisseler için öncelikli satın alma hakkı hisseli tapunun diğer paydaşlarına sunulmaz.

Hisseli Tapuda Haczin İptali Nasıl Yapılır?

Hisseli tapuda haczin iptali için İcra Mahkemelerine başvuru yapılmalıdır. Borçlu taraf hisseli tapuda haczin iptalini gerçekleştirebilmek için sunduğu gerekçelerde haklı olmalıdır. Bankaya borcu olan kişi, borçların kendisine ait olmadığını kanıtlayan deliller ile İcra Mahkemesine başvurmalıdır. Bu sürede avukat desteği almalıdır. İcra Mahkemeleri gerekli değerlendirmeyi yapacak ve borçların hisseli tapuda hisse sahibi kişiye ait olmadığı kanısına varırsa, haciz iptali için hak tanıyacaktır. İptal işlemi için hak kazanan borçlu, İcra Müdürlüklerine talepte bulunarak, hisse üzerindeki haczi iptal edebilir.

Hisseli Tapuda Haciz Kaldırma Nasıl Yapılır?

Hisseli tapuda haciz kaldırma işlemi, haciz ardından gerçekleşecek satıştan korunmak amacıyla yapılır. Banka borcundan hisseli tapuya haciz gelmişse, hisse sahibi İcra Müdürlüklerine başvuru yapmalıdır. Borçlu, İcra Müdürlüğüne banka borçlarının tamamını ve dosya masraflarını ödeyeceğini belirli bir tarih için taahhüt ederek, haczi hisse üzerinden kaldırabilir. Ancak, borçlu taraf icra müdürlüğüne belirttiği tarihte banka borcunu kapatamazsa, 3 ay hapis cezası alması ilgili mahkemece kararlaştırılır. Borcun taahhüt edilen tarihte kapatılması halinde her hangi bir sorun yaşanmaz ve hisse üzerinden haciz kalkar.

Banka borcundan dolayı hacze giren hisseli tapudan haczi kaldırmak için borçların tümünü ödeme yoluna da gidilebilir. Borçlu kişi her hangi bir söz vermek yerine, İcra Mahkeme’sine giderek banka borçlarının tümünü ve dosya masraflarını kapatabilir. Borçlarının tamamının ödenmesi halinde hisseli tapu üzerinden haciz kalkar.

Ek olarak, hisseli tapuların hacize giren hisseleri alacaklı taraflarca 6 ay içerisinde satışa çıkarılmazsa, haciz düşer. 6 ay sonra satış yapılmaması sebebiyle, hisseli tapu üzerindeki haciz otomatik şekilde kalkmaktadır. Bu gibi bir durumda hisse sahibi borçlu, tapu müdürlüklerine giderek ilgili evrakları doldurup, haczi kaldırabilir. Tüm süreçlerde avukat desteğinden yararlanmak, daha doğru adımları atmayı sağlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum