Blockchain Kendisini Moda Dünyasında da Göstermeye Başladı

Blockchain Kendisini Moda Dünyasında da Göstermeye Başladı

Blockchain Kendisini Moda Dünyasında da Göstermeye Başladı

Moda tasarımcıları, artık amacının dışında da blockchain kullanıyor. Bazı tasarımcılar, kendi benzersiz trendleriyle sektörde yepyeni bir paradigma haline geldi.

Blockchain ve moda. Bunlar aynı cümle içinde görmeyi beklediğiniz iki kelime değil. Yine de, moda dünyasının birçok köşesinde bir araya gelebiliyorlar. Üst düzey moda söz konusu olduğunda, en büyük sorunlardan biri sahte ürünler. Pahalı ürünlerde zaman zaman bu durum görülü ve bazen bir müşteri bu ürünlerin sahte olduğunu bilmeden satın alabilir. Eşyaların kimliğinin doğrulanması elbette moda söz konusu olduğunda da, blok zincir teknolojisinin kullanılması gereken bir durum. Bununla birlikte, blockchain'in tamamen ilham veren bir moda olmasına şaşırmış olabilirsiniz.

Örneğin, Satoshi Studio’nun Ethereum defterine kaydedilen bir ayakkabı markası olan Satoshi One’ı. Minimalist olması amaçlanan ve ayakkabının üzerinde Satoshi'den esinlenen ikonlarla erkeklerin ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

Blockchain Kendisini Moda Dünyasında da Göstermeye Başladı Blockchain Kendisini Moda Dünyasında da Göstermeye Başladı

9500 Dolarlık Online Giysiler

Ancak durum biraz daha garip. Geçtiğimiz ay, dünyanın ilk "blok zinciri giysileri" 9.500 dolara satıldı. Giysiler tamamen dijital ve yalnızca online olarak görünüyor. 2D giysi kalıbı kesim yazılımı ve 3D tasarım yazılımı ve film oluşturma araçları kullanarak, gerçek giysiler gibi görünen ve hareket eden hiper gerçek giysiler yaratmayı mümkün hale getirdi. Ethereum'da depolanan, önemli bir ters tepki alan garip bir fikir. Sonuçta, dijital kıyafetler gerçekten de kıyafet midir sorusu insanların akıllarına geliyor.

Bazıları blockchain esintili giysilerin sadece bir tuhaflık olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte bazıları, Gen Z’ers’ler’in zaten çevrimiçi olduğunu ve zamanlarının çoğunu sosyal medyada geçirdiğini söylüyor. Öyleyse neden insanlar dijital topluluklarında kişiselleştirilebilir bir şekilde giyinmek istemesinler ki?

Genel olarak, Satoshi One veya “dijital kıyafetler” gibi zincirden esinlenen kıyafetler olsa da, bu tuhaflığın burada kalacağını düşünmek için bir neden var. Kripto para birimleri daha popüler hale geldikçe, kaçınılmaz olarak modaya dönüşmesini bekleyebiliriz. Tıpkı 1990'ların internet patlamasının moda üzerinde önemli bir etkiye sahip olması gibi.

Zuckerberg'in fikir hırsızlığı yapması hakkında yazdığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.