Arjantin Kendi Dijital Para Birimini Yaratmak İstiyor

Arjantin Kendi Dijital Para Birimini Yaratmak İstiyor

Kripto paralara karşı çeşitli ülkelerden olumsuz karşılıklar geliyor olsa da bazı ülkeler özellikle kendi kripto para birimlerini yaratmak için girişimlerde bulunuyorlar. Alınan son bilgilere göre Arjantin’deki Catamarca eyaletinin valisi olan Raul Jalil, Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez’e bir tavsiye mektubu göndererek Arjantin’in kendi ulusal kripto para birimini yaratmaları gerektiğini ifade etti. Jalil’in dijital peso önerisi ise blokzinciri teknolojisinin sağlamış olduğu avantajları kullanarak Arjantin’in son yıllarda yıpranmış olan ekonomisini harekete geçirmeyi hedefliyor.

Jalil tarafından gazetecilere yapılan açıklamalarda yeni finansal hizmetler modellerinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı. Jalil ayrıca teknolojinin sadece sınırları yıkmakla kalmadığını ve ülkeler arasındaki dengeyi de değiştirdiğini de belirtti.

Dijital Cüzdan ve Blokzincirici Teklifi

Vali Jalil’in önerisinde ayrıca madencilik telif ücretlerini yerel düzeyde tokenize etmek ve bu tür ödemelerin yönetilmesi için dijital cüzdanlar ve blokzinciri ağlarının da kullanılması olasılığını gündeme getiriyor. Jalil’in Başkan Fernandez’e yazmış olduğu resmi tavsiye mektubu esasında Arjantin’in dijital paralar konusunda atmış olduğu adımlardan bir tanesi. Fernandez bu teklifi doğrudan reddedebilir ya da kongreye ileterek oylanmasını isteyebilir. Eğer kongreye giderse milletvekilleri arasında önemli tartışmaların yaşanması bekleniyor.

Arjantin ekonomisini yeniden canlandırabilmek için merkez bankası dijital para biriminin yaratılması için görülmekte olunan süreç esasında sadece kripto paraların kullanımını amaçlamıyor, son yıllarda bir türlü ekonomisini düzeltemeyen Arjantin’in bu sayede ekonomisine canlılık getirmesi de hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.