Trend Temelli Fib Uzaması Nasıl Kullanılır?

Trend Temelli Fib Uzaması Nasıl Kullanılır?

Trend temelli fib uzaması, aynı zamanda fibonacci düzeltme seviyeleri arasında yer alan bir sistemdir. Fibonacci ünlü matematikçi Leonardo Fibonacci tarafından bulunmuş bir sayı dizesidir. Grafik okuma amacı ile oluşturulan bu sistem, günümüzde kripto dünyası yatırımcılarının sıklıkla kullandığı bir yöntem haline gelmiştir.

Fibonacci düzeltme seviyelerini algılamış bir yatırımcı grafikleri okuyarak, bir para biriminin yükseliş ya da düşüş trendini gözlemleyebilecektir. 0 ile başlayan bu dize 1 ile devam ederken, sonrasında dize daima ilk sayı ile ikinci sayının toplanması ile oluşur. Buna göre dizenin 0,1, (0+1), (1+1), (2+1), (3+2), (4+3) şeklinde ilerlediği bilinmektedir.

Fibonacci Nasıl Kullanılır?

Fibonacci nasıl kullanılır sorusuna yanıt vermeden önce Altın oranın ne olduğu ve nasıl bulunduğundan bahsetmek gereklidir. Altın oran dizenin oluşumu sonrasında her bir rakamın kendisinden öncekine bölünmesi ile ortaya çıkmaktadır. Bu işlem sonrasında Altın oran, 1.618 kabul edilmektedir.

Fibonacci dizesi genel olarak finans piyasalarında grafik okumak amacıyla etkin olarak kullanılmaktadır. Bu dize tek başına al ya da sat sinyali veremez. Ancak destek ve direnç noktalarının belirlenmesinde kullanılır. Teknik analizlerde fibonacci dizesine dair 23.6, 38.2, 50.0, 61.8 oranları ile karşılaşabilmek mümkündür.

TrandingView Fibonacci Kullanımı( Trend Temelli Fib Uzaması)

Trend temelli fib uzaması ile grafik yorumlaması yapabilmek için, yatırımcının ilk olarak incelemek istediği bir para biriminin zaman dilimi ve değerini ölçümleyen bir grafik temin edilmelidir. Öncesinde en çok yükselen trend yönünü gösteren tepelere çizgiler çekerek, yükseliş seviyeleri belirlenmelidir. Daha sonra ise en düşük trend gösterdiği çizgilerin belirlenerek çizilmesi gereklidir.

Buna göre en çok yükselen fibonacci çizgiler direnç, en çok düşüş gösteren çizgiler ise destek çizgisi olarak adlandırılır. Çizgilerin belirlenmesi sonrasında çizgiler birleştirilerek, uzun bir hat boyunca devam ettirilmeli, sonrasında ise gözlemlenmelidir.

TrandingView Fibonacci kullanımı ile noktalar ancak bu işlem sonrasında belirlenebilecektir. Trend temelli fib direnç noktasından sonra düşüş gösteren, grafik noktalarını ifade etmektedir. Grafiği yorumlayacak yatırımcının önce yükseliş sonrasında düşüş yapan noktaları belirlemesi gereklidir.

Fibonacci Eğitimi ve Yaraları

Detaylı bir şekilde grafik yorumlama yapılabilmesi için, Fibonacci eğitimi alınmasına gerek yoktur. İnternet üzerinden ilgili videoları inceleyen yatırımcılar herhangi bir eğitime gerek duymadan Trend temelli fib uzaması yorumlamasını öğrenebileceklerdir. Trend temelli fib uzaması grafik okumada yatırımcıya pek çok yarar sağlayabilecektir. Bu yararlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Bu yorumlama yöntemi sayesinde, para biriminin yükseldiği ve düşüşe geçtiği noktalar belirlenebilir.
  • Düşüş ve yükseliş fiyatlarının belirlenmesi, açık pozisyonda hedefin belirlenebilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
  • Fibonacci seviyeleri aynı zamanda para biriminin fiyatının bir sonraki düzeltme hareketinde fiyatının kaç olacağına dair ipuçları verebilecektir.
  • Fibonacci seviyeleri ile başarılı bir değerlendirme yapabilen yatırımcı, para biriminin bir sonraki hamlesini tahmin edebileceğinden yüksek kazanç sağlayabilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.