Kripto Para Ticareti Nedir? Nasıl Yapılır?

Kripto Para Ticareti Nedir? Nasıl Yapılır?

Kripto para son 10-15 yıldır hayatımızda önemli bir yer kaplıyor. Döviz kurlarının inip çıkması kadar artık kripto paraların da değer kazanıp kaybetmelerine dikkat edilmekte. Çünkü pek çok insan artık kripto para ticareti yapmaya başladı. Peki bu ticaret nedir? Ticareti hakkıyla yapabilmek ve kazanç sağlamak için neler yapılması gerekiyor? Kripto para üzerinden zengin olmak mümkün mü? Bütün bunlar insanlar tarafından sürekli merak edilen konular arasında.

Kripto Para Nedir?

Kripto para denildiğinde insanların akıllarına ilk gelen dijital olarak alım satımı yapılan ve bir değeri olan paralar. Bu paraların herhangi bir merkezi ve sahibi bulunmuyor. Bu paraların değerleri sürekli olarak değiştiği için alım-satım yaparak kazanç sağlamak mümkün olmakta.

Kripto Para Ticareti Nasıl Yapılır?

Kripto para ticareti adından da anlaşıldığı gibi İnternet üzerinde bulunan kripto para borsalarından alım-satım yaparak kar etmektir. Buradaki asıl amaç kripto paranın değeri düşükken satın almak yükseldiğinde ise satmak üzerine kuruludur. Bazı durumlarda kazanç sağlamak uzun bir süre alabilir. Bunun sebebi ise kripto paranın değerinin o süre zarfında çok fazla değişmemesinden kaynaklanmaktadır.

Kripto Para Borsası Nedir?

Kripto para borsası İnternet üzerinde bulunan ve kripto para alım-satımı yapılmasına izin verilen sitelerdir. Bunlar arasında yerli olan borsalar da bulunmakta. Yerli borsalar üzerinden alım-satım yapmanın kolay tarafı Türk bankalarından direkt olarak havale ve EFT yapılmasına olanak sağlamalarıdır. Ancak son zamanlarda Binance gibi bazı yabancı borsalar da artık Türk bankalarından ödeme almaktalar. Kripto para ticareti yapmaya başlamak için buraya gönderilen Türk parası ile istenen kripto para satın alınabilir ve yükselişi beklenebilir. Yerli ve yabancı kripto para borsaları arasında en çok ilgi görenler arasında Paribu, BTCTürk, Binance ve Kraken sayılabilir.

Bir önceki yazımız olan "Kripto Piyasalarında Son Durum – Bitcoin, Ethereum ve ChainLink" başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.