Kripto Para Madenciliğinde En İyi 5 Madencilik Cihazın İncelemesi

Kripto Para Madenciliğinde En İyi 5 Madencilik Cihazın İncelemesi

Kripto para madencilik cihazları en anlaşılır tanımıyla; özel yazılım ve donanımlara sahip bilgisayar elemanlarının, karmaşık problemleri çözerek birtakım matematiksel ve mantıksal yöntemleri bir araya getirip, kazım yapılmasıdır.

Kripto para madencilik cihazları en anlaşılır tanımıyla; özel yazılım ve donanımlara sahip bilgisayar elemanlarının, karmaşık problemleri çözerek birtakım matematiksel ve mantıksal yöntemleri bir araya getirip, kripto para transfer işlemlerini onaylaması ve bunun sonucunda yeni üretilen kripto para ile ödüllendirilmesidir.

Bu tanıma göre bir bilgisayara ve internete sahip her birey, kripto para madenciliği yapabilmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz işlemlerde yapılan transferler, çoğu blokzincirde onaylanmadan önce bir işlem havuzuna aktarılır. Ardından bu işlemler bir araya getirilerek bir blok oluşturulur. Bloklar, ağa bağlı cihazlar ile doğrulanarak onaylandıktan sonra blokzincire yazılır ve işlenir. Ardından kripto para madencileri, transfer işlemlerini doğrular, onaylar ve blokzincirin bir kopyasını saklar.

Kripto para madenciliği farklı donanımlarla ve koşullarda farklı yöntemlerle yapılabilir. Bunlardan başlıcaları;

şeklinde sıralanabilir.

En İyi 5 Madencilik Cihazı

Madencilik cihazları ve yazılımları kripto para ile ilgilenen kişiler için önemli yazılımlardır. Bu yazılımların avantaj ve dezavantajlarını bilerek, bilinçli bir madencilik süreci geçirirseniz yüksek karlar elde edebilirsiniz.

Biz de sizler için madencilik cihazlarını, özelliklerini, avantaj ve dezavantajlarını bir araya getirdik. Şimdi gelin, en iyi madencilik cihazları listemizi birlikte inceleyelim.

1- Bitmain Antminer S9

Bitmain Antminer S9 cihazı kripto para madenciliği için tasarlanmış özel bir cihazdır. Yarı iletkenlerin küçültülmesi her zaman daha fazla bilgi-işlem gücü ve elektrik verimliliği sağlar. Ancak mevcut teknolojiyle sonsuza dek devam edemeyiz.

Bu yüzden S9’un imalatında kullanılan 16nm, daha önceki madencilik cihazlarında bulunan 28 nm tasarım dikkate alındığında büyük bir gelişme gösterdikleri çok açık.

S9, saniyede 14 TH/s’lık hash gücüne sahiptir. Üç devre kartına yayılmış, toplamda 189 yonga bünyesinde barındırır. S9 cihazı güçlü olmasına karşın tek başına özellikle Bitcoin madenciliği yaparken herhangi bir blok bulması pek olası değildir.

Cihazı tercih edenlere, S9 cihazlarında Bitcoin madenciliği yapmak için cüzdana ihtiyaç duyacaklarını da hatırlatmak gerekir.

2- Bitmain Antminer T19

Bitmain Antminer T19 özellikleri arasında en dikkat çekici özelliği şüphesiz 2. Nesil 7nm çip teknolojisine sahip olmasıdır.

ASIC tabanlı SHA-256 Antminer cihazı diğer S19 ve S19 Pro cihazlarında bulunan aynı nesil özel yapım yongaları barındırır. T19 donanımı T17 cihazı ile karşılaştırıldığında daha iyi verimlilik ve kazanç sağladığını açıkça görebilmekteyiz.

Optimize edilmiş madencilik deneyimi için daha hızlı başlatma hızları sunan cihaz, yeni APW12 güç kaynağını ve yükseltilmiş ürün yazılımını bünyesinde barındırıyor.

3- Innosilicon A10 Ethmaster

Innosilicon A10 Ethmaster cihazının adından da anlaşılacağı üzere Ethereum madenciliği ve üretiminde kullanılan bir cihazdır.

Özelleştirilmiş birinci sınıf özellikleriyle başarılı GPU madenciliği yapabilmek bu cihazla kolay bir hal alıyor. Hashrate gücünü ve üretimini 500 MH/s (±%5) kazımla yapan cihaz, internet bağlantı tipi ile çalışabilmekte. Güç girişinde 860W elektrik gücü ile kazım yapmaya başlayabiliyor.

Madencilik cihazları için önemli olan soğutma, toz filtresi kullanma ve 10A AC kablosu kullanma gibi kriterleri yerine getirdiğinizden emin olmalısınız.

4- Bitmain Antminer E3

Bitmain şirketi tarafından piyasaya çıkarılan bir başka madencilik cihazı ise Antminer E3 karşımıza çıkıyor. Bu cihazlar ile Ethereum madenciliği yapılabiliyor.

Piyasa değeri yaklaşık olarak 600-700 dolar arasında değişebilen cihaz, fiyat ve performans açısından ekran kartlarına oranla tercih edilebilriliği en yüksek cihazlardan biri olmayı başarmış durumda.

800 Watt civarında elektrik tüketimi yapan cihaz, 180 MH/s hash gücüne sahip. Artık Bitcoin madenciliği zorlaştığından dolayı insanlar başka altcoinlere yöneliyor. Bu yönelim de bu gibi cihazlara olan talebi artırmış oluyor. Ethereum madenciliği düşünen bireyler için fiyat/performans açısından çok daha verimli bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

5- Madencilik Cihazları: Bitmain Antminer L3

Litecoin madenciliği yapmayı düşünenler için tercih edilebilir bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

504 MH/s hash gücüne sahip olan cihazlarda 800W kadar enerji tüketimi bulunmaktadır. Yerleşik denetleyici özelliğine sahip olduğundan dolayı işlemler için ayrı bir ana bilgisayara ihtiyaç duymadan kazım yapabilir.

Gürültü seviyesi yüksek olan bu cihazlar için önerilen oda sıcaklığı 0-40 derece arasındadır. Amazon’daki değeri şu an için yaklaşık olarak 119 dolar değerindendir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.