Vitalik Buterin "Borsaların geleceği nasıl olacak?"

Vitalik Buterin "Borsaların geleceği nasıl olacak?"

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin şahsi blogunda yayımladığı yazıda borsanın geleceğini değerlendirdi.

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, merkezi borsaların yatırımcılara nasıl güven vereceğine dair kendi blogunda bir yazı yayımladı. ETH kurucusu Vitalik Buterin geçtiğimiz günlerde kişisel blogunda yeni bir yazı kaleme aldı. Buterin, yazısında FTX’in çektiği iflas bayrağının ardından merkezi borsaları güven verir hale nasıl gelebileceğine ilişkin görüş ve önerilerini açıkladı.

FTX'in iflasının ardından alt üst olan kripto piyasaları milyonlarca yatırımcı için tedirginlik yaratır noktaya geldi. Ethereum mucidi Buterin, dev merkezi borsanın iflasının yatırımcıların güvenini büyük ölçüde sarstığını vurguladı. Buterin'in kaleme aldığı yazısında merkezi borsaların form değiştirmesinde fayda görmesi dikkat çekti. Buterin “merkeziyetsiz borsalara (DEX) benzetilerek” sektörün daha güvenilebilir bir noktada olacağına inandığını açıkladı. Buterin'in tek önerisi bu da değil, Ethereum'un babası Buterin, açık oylama sistemine geçilmesinde de büyük fayda görüyor. Böylelikle kullanıcılar kaynaklarını şeffaflık ve kolaylıkla kullanabilecek.

Buterin'in açık oylama konusuna dikkat çekmesinin altında yatan en büyük temel FTX'in iflasının ardından kullanıcıların borsadaki paralarını çekememesi ve mağduriyetin boyutlarının giderek katlanması. Ayrıca dibi gören borsanın kullanıcı fonlarını kendi lehlerine ve farkı amaçlarla kullandığının ortaya çıkması da şeffaflık gereğini ortaya koyuyor.

Vitalik Buterin yayımladığı yazısında önerilerini sıralarken yalnız da kalmadı. Coinbase CEO'su Brian Armstrong, Buterin'in kaleme aldığı ve sosyal medyada paylaştığı yazıyı retweet ederek Buterin'e destek verdiğini göstermiş oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.