SEC neden Binance'i dava ediyor?

SEC neden Binance'i dava ediyor?

SEC, dünya genelinde hacim bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance'e karşı dava açtı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünya genelinde hacim bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance'e karşı dava açtı. Şirketin ABD'de kayıtlı olmayan menkul kıymetler sattığı gerekçesiyle suçlandı.

Ayrıca, Binance, ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından da, borsanın ABD'deki perakende yatırımcılara kayıtlı olmayan emtia türevleri sattığı gerekçesiyle dava ile karşı karşıya.

"CZ" Changpeng Zhao tarafından 2017 yılında kurulan Binance, kripto piyasa altyapısında CZ'nin eksik bulduğu teknik mimari, güvenlik, likidite ve müşteri ve dil desteği konularını geliştirmek için oluşturuldu.

Binance.US ve Binance.com Şirket, Amerikan düzenleyicilerin öfkesinden kaçma amacıyla ABD kolunu iki ayrı entiteye böldü. Binance.US, BAM Yönetimi ve BAM Trading tarafından yönetiliyordu ve sadece Amerikalılara hizmet ediyor ve ayrı yöneticiler tarafından yönetiliyordu, Binance.com ise dünya genelindeki tüm diğer kişilere hizmet veriyordu.

Ancak SEC, uluslararası şirketin ve ABD kolunun her ikisinin de CZ tarafından yönetildiğini ve bazı Amerikan müşterilerine uluslararası kol tarafından hizmet verildiğini iddia ediyor. Bu, SEC'nin Binance'nin tamamına bir uygulama eylemi ile daha geniş bir yetkiye sahip olmasını sağlayabilir.

BNB, BUSD, vb. Düzenleyici, Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Simple Earn ve BNB Vault'un tümünün ABD'de kayıtlı olmayan menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor.

Bu kripto finansal araçların ayrıntılarına bir göz atalım:

BNB, borsa tarafından çıkarılan ve başlangıçta ticarette indirimler sunan bir yardımcı token olarak oluşturulan bir token. BUSD, Paxos ve Binance tarafından çıkarılan dolar destekli bir stablecoin. Simple Earn, kredi, staking ve likidite sağlama dahil olmak üzere çeşitli ürünler sunar. BNB Vault Ürünü, müşteri paralarını birkaç farklı getiri sağlayan ürüne yatıran ve fonların bloke edilmesini gerektirmeyen bir yatırım ürünüdür. SEC davası ayrıca aşağıdaki kripto paraların kayıtlı olmayan menkul kıymetler olduğunu belirtti: Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Coti (COTI), Algorand (ALGO), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), Sandbox (AXS) ve Decentraland (MANA).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.