İtalyan bankası bir kripto madenciliği şirketi tarafından 144 milyon dolarlık dava açtı

İtalyan bankası bir kripto madenciliği şirketi tarafından 144 milyon dolarlık dava açtı

İtalya'nın en büyük ikinci bankası olan UniCredit, bir kripto para madencisine karşı açtığı davayı kaybettikten sonra 144 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Madenci, bankayı yanlışlıkla hesabını iptal etmekle suçladı. Ancak bu arada meseleler sonuçlanmadı ve bankanın karara itiraz ettiği görülüyor.

İtalyan UniCredit yasal bir mali tepkiyle karşı karşıya

Tüzük cezayı koydu ve İtalyan bankasının bunu ödemesi gerekecek. La Repubblica tarafından yayınlanan bir habere göre Bitminer Fabrikası, iki yıl önce UniCredit'e dava açtı. Adli sürecin ardından fabrika bugün banka tarafından kapatılan hesaplar için tazminat aldı.

Hukuki anlaşmazlık, Bosna-Hersek merkezli bir banka olan UniCredit'in Bitminer Factory'nin firmanın bir bölümünün elindeki ticari hesaplarını kapatmasıyla başladı. Bosna-Hersek'teki Banja Luka mahkeme salonunda karar verildi. Kendisini İtalya'nın ilk ve en büyük madencilik çiftliği olarak tanımlayan İtalyan şirketi Bitminer Factory'nin bir yan kuruluşu, bankaya karşı şikayette bulundu.

Bitminer Fabrikası, Unicredit'in mali hesaplarını kapatmasının firma için büyük bir felaket olduğunu ve ülkedeki yenilenebilir enerji madenciliği projesini tehlikeye attığını iddia ediyor. Mahkeme yeterli delil olduğuna karar verdi. Bu nedenle Unicredit, kayıpları tazmin etmek için yaklaşık 144 milyon dolar ödemek zorunda kaldı.

Banka, kripto para birimi işinde olmadıklarını iddia etti; bu nedenle hesapları kapattılar. Mahkeme, bankanın kripto para birimi sektöründeki müşterilerle iş yapmasını yasaklayan yazılı kuralları olmadığını iddia ederek aynı fikirde değildi. Bunun sonucunda Bitminer Fabrikası açtığı davayı kazandı. Ek olarak firma, hesaplarının kapatılmasının ICO'sunun başlatılmasını geciktirdiğini söyledi.

İtalyan bankası, kendisini savunmak amacıyla dijital para birimi sağlayıcıları ve borsa platformlarıyla herhangi bir ilişkisi veya ortaklığı olmadığını iddia etti . UniCredit duruşu kripto topluluğu için sürpriz değil. Dünyadaki birçok banka benzer bir duruş sergiliyor. Örneğin, Hindistan'da statüko her gün değişiyor.

Rusya-Ukrayna savaşının ortasında bankalar inceleme altında

Küresel gerilimlerle dolu mevcut çağda, kripto para birimi madalyonun her iki tarafını da oynamayı başardı. Kripto para birimi, bu savaş zamanlarında muazzam bir yardım olduğunu kanıtladı. Bununla birlikte, birçok uzman kripto para birimini Rusya'daki potansiyel rolü, yaptırımları aşması ve suç eylemlerine olanak sağlaması nedeniyle kınadı. Ancak, bu konuda etkisiz olduğu kanıtlanan bankacılık sektörüdür.

Devam eden Ukrayna krizi, UniCredit'in İtalya operasyonlarını yeniden gündeme getirdi. Banka, sınır ötesi risk de dahil olmak üzere Rusya'daki faaliyetlerini sileceğini ve 8,1 milyar dolar değerinde olduğunu söyledi. İtalyan bankası hisselerini geri almayı planlıyor. Ancak, Rusya ile ilgili varlıkların bir sonucu olarak ortaya çıkan kayıplara bağlı olacaktır.

Japon hükümeti kripto para birimi değişimlerini düzenlemek için döviz yasalarında bir değişiklik yaptı. Plan, hükümetin Rusya'ya karşı ticaret kısıtlamaları getirme kampanyasının bir parçası. Tasarı geçerse, dijital varlık borsaları ülkenin bankacılık düzenlemeleri kapsamına girecek.

Son olarak, Avrupa Komisyonu, Bank of America, Natixis, Nomura, NatWest, UBS, UniCredit ve Portigon dahil olmak üzere yatırım bankalarını bir devlet tahvili alım satım karteline katıldıkları için para cezasına çarptırdı. “Yasadışı bir Avrupa Devlet Tahvili ticaret karteliyle meşgul oldukları” için 407 milyon dolar ceza aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.