2023 Yılında Satın Alabileceğiniz En İyi Kripto Paralar

2023 Yılında Satın Alabileceğiniz En İyi Kripto Paralar

2023 yılında satın alabileceğiniz en iyi kripto paralar listesi analistlerin değer kazanımı bekledikleri kripto paralardan oluşmaktadır. Kripto para analistlerine göre, ETH, IBAT, MATIC, ADA, SOL, BNB, LINK Coin

2023 yılında satın alabileceğiniz en iyi kripto paralar listesi analistlerin değer kazanımı bekledikleri kripto paralardan oluşmaktadır. Kripto para analistlerine göre, ETH, IBAT, MATIC, ADA, SOL, BNB, LINK Coin 2023 yılı tamamlanmadan artış yapabilecek coinler arasında bulunuyorlar. İlgili kripto para birimleri hakkında daha ayrıntılı bilgiyi içeriğimizin devamından öğrenebilirsiniz.

2023 Yılında Satın Alabileceğiniz En İyi Kripto Paralar

  • Ethereum
  • Battle Infinity (IBAT) Coin
  • Polygon (MATIC) Coin
  • Cardano (ADA) Coin
  • Solana (SOL) Coin
  • Binance (BNB) Coin
  • Chainlink (LINK) Coin
  • Shiba coin
  • Dogecoin
  • Mana
  • Sand
  • Enjin
  • Whitebit Token

Ethereum (ETH) Coin

Analistlere göre, 2023 yılında satın alabileceğiniz en iyi kripto paralar listesinin ilk sıralarında ETH Coin yer alıyor. Kripto para analistleri, gelişen NFT sektöründe Avalanche ve Solana Coin’in aktif rol oynadıklarını ancak, ETH’nin daha fazla ilgi odağı olduğunu ifade ediyorlar.

Ethereum tüm interneti merkeziyetsizleştirmeyi, Blockchain ürünlerini hayatın her alanına dahil etmeyi planlıyor. Ethereum ağının akıllı sözleşme oluşturmadan yeni token üretimine kadar her alanda aktif rol oynadığına dikkat çekiliyor. Ethereum’un 2023 yılında da DEFİ, metaverse, token üretimi, akıllı sözleşme oluşturma gibi farklı alanlardaki trafiğe bağlı olarak alım taleplerine konu olacak coinler arasında yer alması bekleniyor.

ethereum-eth-coin.jpg

Battle Infinity (IBAT) Coin

IBAT Coin özellikle orta vadeli kripto para yatırımı yapmayı tercih edenler için ideal görülen kripto para birimlerinden. Analistler, hızla gelişen metaverse sektöründe değeri katlanabilecek kripto paralar arasında IBAT Coin’i işaret ediyorlar. IBAT, P2 oyunları, DEFİ ve NFT’leri aynı çatı altında sunması nedeniyle, pratik ve gelecek vadeden proje olarak görülüyor. Dikkat çeken fantezi spor ligi Battle Infinity’nin yerel kripto para biriminin de artan ilgiyle beraber değer kazanabileceği düşünülüyor.

battle-infinity-ibat-coin.png

Polygon (MATIC) Coin

Analistlere göre MATIC Coin, Web3 altyapısının kritik elemanlarından biridir. Ethereum’a yardımcı olan ve ikinci katman olarak birinci katman sorunlarını çözen Polygon’un önem arz eden bir platform olduğu belirtiliyor. Analistler ETH’nin iki katmana geçişinin ise MATIC değerini düşüremeyeceğini aksine MATIC Coin’in daha da güçlenebileceğini tahmin ediyorlar.

Analistler, Polygon’un ETH 2.0’a uygulanabilecek olan Mir’i satın aldığına dikkat çekiyorlar. Günümüzde ve gelecekte Web3 için önemli kripto paralar arasında olması beklenen MATIC’in 2023 tamamlanmadan değerlenebileceği ifade ediliyor.

polygon-matic-coin.jpg

Cardano (ADA) Coin

Cardano kendisini 3. nesil kripto para olarak tanımlamaktadır. Bu tanımlamanın nedeni ise Cardano ile blockchain’ndeki ölçeklenebilirlik probleminin çözülmeye çalışılmasıdır. Analistler, ADA Coin’in topluluğunun kripto para birimine karşı oldukça duyarlı ve destekleyici olduklarının altını çiziyorlar. Hatta ADA Coin’in geliştirilmesinde iş dünyasından önemli profesyonellerin yer aldığını belirtiyorlar.

Analistlere göre ADA Coin işlemlerinin düşük enerji maliyetiyle öne çıkması geleceğe hitap eden bir imaj yaratıyor. Uzman analistler, ADA Coin 2023 sonunda ve 2024 yılının ilk yarısında etkili değer kazanımına sahne olabileceğini vurguluyorlar.

cardano-ada-coin.jpg

Solana (SOL) Coin

SOL Coin 2021 senesinin Ağustos ayında 30 dolarken, 200 dolar bandına yolculuk yaparak dikkatleri üzerine toplamış olan kripto para birimidir. Analistler bu coin’in NFT sektöründeki dev projelerde yer almayı başardığını belirtiyorlar.

Kısa sürede ilgi odağı olan SOL Coin’in Ethereum’a göre daha düşük ücretli ve daha hızlı işlemleri sunduğu biliniyor. Analistlere göre SOL Coin ile Opensea X Solana isimlerinin yan yana gelmesi önemli. Diğer yandan Solana tabanlı projeler olan Raydium, Serum, Phantom Wallet, projeye değer katabilecek faktörler olarak karşımıza çıkıyor. Başarılı girişimlerin SOL Coin’in popülerliğini ve tercih edilirlik düzeyini 2023 sonunda daha fazla artırması bekleniyor.solana-sol-coin.png

Binance (BNB) Coin

BNB Coin, Binance kripto para borsasında işlem ücretlerini ödemek için kullanılabilen kripto para birimidir. Analistler, BNB Coin sahiplerinin Binance’de kripto para alım-satım işlemi yaparken daha indirimli bir ödemeden yararlandıklarına dikkat çekiyorlar. Bu avantajı deneyimlemek isteyenlerin 2023 yılında yine BNB Coin’e yönelebileceklerini belirtiyorlar. Diğer yandan BNB Coin’in enflasyon oranlarını yavaşlatma, stake üzerinden faiz geliri sunma gibi çarpıcı niteliklerinin alım taleplerini artırabileceği düşünülüyor.

binance-bnb-coin.jpg

Chainlink (LINK) Coin

2020 senesinde en iyi performansı sergileyen coinler arasında olan LINK Coin’in benimsenme düzeyi o günden bu yana gelişerek ilerledi. Analistler, 2020’de %1200 üzeri devasa artışa sahne olan LINK Coin’in yatırımcıların aklına kazındığını belirtiyorlar. Analistlere göre, LINK Coin bu kez de 2023 yılında satın alabileceğiniz en iyi kripto paralar arasında yerini alıyor.

Günümüzde LINK Coin’in Aave ve Syntheix gibi ilgi gören blue-chip DEFİ oyunları için Oracle görevini üstlendiği biliniyor. Analistler, hibrit akıllı sözleşmeleri, off-chain verilere 2.0 yükseltmesiyle kolay erişimi mümkün kılan LINK Coin’in 2023 sonunda daha fazla ilgi görebileceğini tahmin ediyorlar. Güvenlik ve ölçeklendirme sorunlarına çözüm sağlayacak LINK Coin’in 2023’ün değerli projelerinden olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.