2023 Yılında Kripto Paralardan Kar Elde Etmek İçin 6 Altın Kural

2023 Yılında Kripto Paralardan Kar Elde Etmek İçin 6 Altın Kural

2022 yılı kripto paralar için tam bir felaket yıldı. Uzmanların 2023 yılında yatırımcıların zarar etmemesi adına 6 önemli tavsiyede bulundu.

2022 yılı kripto para yatırımcıları için tam bir felaketti. Bitcoin şu anda geçen Kasım ayında ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doların %75 den fazla düşüş yaşadı.

2022 yılında başanan bazı felaket olaylar olan kripto borsası FTX'in düşüşü ve TerraUSD stablecoin'in çöküşü, Celsius Networks'ün çöküşü, Voyager Digital ve bu yılın başlarında gerçekleşen diğerleri gibi diğer büyük olayların tetiklediği bir "kripto kışı" ile sona erdiği düşünülüyor

Fed'in yüksek enflasyonu önlemek amaçlı sıkı para politikasını uygulamaya çalışırken 2023 ekonomi için hala zor bir yıl olacağı öngörülüyor. 2023'te kripto dünyasında büyük yer edinmek isteyen yatırımcılar, güvende kalmak ve kar elde etmek için altı altın kuralı izlemelidir.

Güçlü finansal eksiklik

Kripto para birimlerine yatırım yapmadan önce, bir kişi, kripto para birimi değişkenliği, riskleri ve yatırımla birlikte gelen kayıplar hakkında sağlam bir finansal anlayışa sahip olduğundan emin olmalıdır.

Yatırımcılar, sunulan farklı para birimlerini araştırmak için zaman ayırmalı ve yatırım yapmayı düşündükleri belirteçlerin teknik incelemelerini okumalıdır. Riskten korunmak için tasarruf veya acil durum fonlarına sahip olmak da önemlidir. Örneğin, bazen 401(k) veya IRA gibi bir emeklilik hesabına para yatırmanız önerilir.

Doğru kripto para birimi platformunu veya cüzdanını bulun

Kullanıcıların, siber güvenlik ihlalleri ve hırsızlık durumlarında korunmalarını ve tazmin edilmelerini sağlamaya yardımcı olacağından, sigorta programlarıyla kripto para platformlarına yatırım yapmaları önerilir. Son FTX destanı gibi müşteri kaybı durumlarından kaçınmaya yardımcı olabileceğinden, madeni paralarına doğrudan sahip olabilmek için saklama dışı cüzdanlar sunan platformları tercih etmelidirler.

Kripto para birimlerine yatırım yapmanın farklı yolları hakkında bilgi edinin

Doğrudan kripto borsalarına yatırım yapmak popüler bir yol olsa da, yatırımcılar ayrıca kripto vadeli işlemleri, kripto fonları, blockchain ETF'leri ve kripto hisse senetleri gibi diğer yatırım yöntemlerinden de yararlanmalıdır. Ayrıca, kripto para birimi soğuk cüzdanlarının sıcak cüzdanlardan daha güvenli olduğu düşünülmektedir.

Yatırımları kripto para birimlerinin ötesinde çeşitlendirin

Birçok yatırımcı 2023'te kripto para birimlerine yatırım yapmayı planlarken, temel kural, portföylerinin büyük bir bölümünü kripto para birimi belirteçlerine yatırmamaları gerektiğidir.

Kripto para birimleri çok değişken bir yatırım aracıdır ve bu nedenle toplam yatırım tutarının yalnızca küçük bir kısmını oluşturmalıdır. Uzmanlar , kripto para birimlerinin portföyün yüzde 2 ila 10'u ile sınırlandırılmasını tavsiye ediyor.

Kripto varlıklarınızın değeri arttıkça, portföyünüzün kripto ağırlıklı hale gelmemesi için bazılarını satmanız önerilir. %25 veya %50 kripto para birimlerinden oluşan bir portföy, piyasa çöktüğünde başınızı belaya sokar.

Çeşitlendirme de yardımcı olabilir. Risklerin etkin bir şekilde dağıtılmasını sağlamak ve fonların bir kısmını diğer finansal araçlara yatırmak iyi bir fikirdir.

Çok hızlı kar elde etmeyi beklemeyin

Genel tavsiye, kripto para birimlerinin uzun vadeli bir yatırım stratejisinin başka bir parçası olarak değerlendirilmesi ve portföylerinin diğer bölümleri için daha uzun vadeli bir pasif yatırım stratejisi kullanması gerektiğidir.

Yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar yatırım yapın

Son olarak, yatırımcılar ihtiyaç duydukları parayı spekülatif yatırımlara yatırmaktan kaçınmalıdır. Başka bir deyişle, sadece kaybetmeye hazır oldukları kadar yatırım yapmalıdırlar.

Kripto para birimleri oldukça değişken yatırımlardır ve önemli mali kayıplara yol açabilir. Bu nedenle, bir kullanıcı, alabileceği risk miktarını belirlemek ve tüm portföyünü planlamak için bir risk tolerans planı yapmalıdır.

Yatırımcılar, kripto para birimlerinin 2023'te diğer riskli varlıklarla birlikte alınıp satılacağının farkında olmalıdır. Bu nedenle, kripto para birimine yatırım yapmayı seçiyorsanız, bunu sorumlu bir şekilde yapın.

  • İlk olarak, yatırımcılar, önemli riskler almalarını sağlayan diğer finansal hedeflere ulaştıklarından emin olmalıdırlar.

  • İkincisi, yatırımcılar kripto para piyasasına girmeden ve yatırım yapmak istedikleri platformu seçmeden önce her zaman araştırma yapmalıdır.

  • Üçüncüsü, asla kaybetmeye hazır olduğunuzdan daha fazla yatırım yapmayın ve fonların yatırıldığı platformu iki kez kontrol edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.