2023 Yılına Damga Vuracak Coinler

2023 Yılına Damga Vuracak Coinler

2023 yılına damga vuracak coinler hakkında bilgiler kripto para ticaret şirketi Cumberland’ın kıdemli araştırma analistlerinden Steven Goulden tarafından gündeme sunuldu.

2023 yılına damga vuracak coinler hakkında bilgiler kripto para ticaret şirketi Cumberland’ın kıdemli araştırma analistlerinden Steven Goulden tarafından gündeme sunuldu. Analiste göre, MATIC, LOOK, BTRST, HNT, RNDR, ETH, HONEY, BTC 2023 yılına damga vuracak ve etkili değer kazanımı yapacak kripto para birimleri. Peki bu kripto paralar hakkında bilgiler neler? İşte yanıtı…

2023 Yılına Damga Vuracak Coinler

  • Matic
  • Shiba
  • Ethereum
  • Dogecoin
  • Look coin
  • Braintrust
  • Helium
  • Render
  • Hivemapper
  • Mana
  • Theta
  • Bitcoin
  • Binance coin

Polygon (MATIC)

Polygon, ölçeklendirme sorunlarını ortadan kaldırmak için yaratılan Ethereum tabanlı platformdur. Eski adıyla MATIC olan Polygon, 2017’de piyasaya sürüldü. Ethereum altyapısına sahip platform, akıllı sözleşmeleri ölçeklendirilebilir ve özerk bir biçime getirme şansı sunar. Kripto para işlemlerinde onay hızını artırır. MATIC Coin sahipleri yanı zamanda merkeziyetsiz finans DEFİ işlemlerinden faydalanabilirler. MATIC, DEFİ uygulamaları arasında ve ekosistemler arasında etkileşimi kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır.

2022/10/26/matic.jpg

LooksRare (LOOK)

LooksRare aslında NFT pazar yeri olarak tanılanır. LooksRare, tüccarları, NFT üreticilerini, bahisçileri, koleksiyoncuları LOOK Coin ile ödüllendirmeyi amaçlar. LOOKS Coin’in 2023’de NFT sektöründe daha fazla ön plana çıkması bekleniyor. Öte yandan sahiplerine belirli avantajlar sunuyor. LOOK Coin sahipleri Ethereum’da 700 üzeri APR almak için LOOKS staking’den yararlanabiliyorlar. NFT takasından LOOK Coin kazanabiliyorlar. LooksRare pazarına katkı sağlayanlar otomatik LOOK Coin ödüllerini alıyorlar.

2022/09/08/altcoin-btc.jpg

Braintrust (BTRST)

Braintrust, titizlikle hayata geçirilen ve bilgi işçilerini dünyanın önde gelen şirketleriyle bir araya getiren ilk merkeziyetsiz, serbest zamanlı yetenek ağıdır. Projenin yerel kripto para birimi ise BTRST’dir. Bu protokolü ağ kullanıcıları yönetir ve şeffaf, serbest zamanlı çalışanlar piyasayı kendileri oluşturur. Kullanıcılar iş ağını kurdukları şirketlerden serbest zamanlı çalışmalarına dair ödeme alırlar. Blockchain üzerinden bir istihdam alanı yaratılmıştır. 50 bini aşkın üyesi olan protokol ve kripto para biriminin 2023’de daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

2022/09/23/altcoin-bitcoin-coin.jpg

Helium (HNT)

2023 yılına damga vuracak coinler listesinde HNT Coin yer aldı. Helium, nesnelerin interneti yani IoT için oluşturulmuş, eşler arası merkezi olmayan ağdır. Bu ağ, nesnelerin interneti araçlarının internet ve birbirleriyle etkileşime girmelerini sağlamak için tasarlandı. Blok zincirin işleyişinden yararlanmak isteyenler HNT Coin ödemesi kapsamında nesnelerin interneti araçlarının Helium ağıyla etkileşimini sağlayabiliyorlar. Helium ağı sayesinde nesnelerin interneti araçları, uzaktan kontrol edilebiliyor, birbirleri ile olan iletişimlerinde en ideal koşullar sağlanabiliyor.

2022/11/06/altcoinss.webp

Render (RNDR)

Render, Ethereum üzerine inşa edilen ve GPU oluşma amaçlı kullanılan ağdır. RNDR Coin, Render ağında hareketli grafik, animasyon, VFX oluşturmak için ödeme aracı olarak kullanılır. GPU gücünü merkeziyetsiz 3D varlık ekonomisine çeviren ilk ağ olarak bilinen Render’da ekosisteme katkı sağlayanlar coin ödülleri de elde edebiliyorlar. RNDR Coin uzun vadede kar potansiyeli yüksek varlıklar arasında görülüyor. Öte yandan, ETH’nin doğal güvenliğinden güç aldığı için tercih edilirlik oranı yükseliyor.

render-coin-gelecegi.jpg

Ethereum (ETH)

Ethereum, 2014 yılında kripto para takipçilerinin hayatına giren ve kısa sürede piyasada önemli yer tutan projedir. Ethereum kripto para dünyasına birçok yeni kripto paranın dahil olmasını sağlamıştır çünkü ağda altcoin ve ERC20 tabanlı coin üretimi yapılabilmektedir. Diğer yandan Ethereum üzerinde akıllı sözleşme oluşturma, DEFİ ekosistem ürünlerinden yararlanma, hızlı transferleri gerçekleştirme gibi pek çok işlem yapılır. Ethereum’un yerel kripto para birimi olan ETH işlem masraflarını ödenmesi, oylama gibi alanlarda kullanılırken, kripto para borsalarında yatırım amaçlı işlemlere konu olur.

2022/10/21/ethereum-eth-coin.jpg

Hivemapper (HONEY)

Hivemapper, araçlarında kamera kullanımı sağlayanlara HONEY Token kazanma imkanı sunan projedir. Web 3.0 Google Maps aracılığıyla, araçlarında kamera kullanımı yapanlar hem güncel haritalandırma hizmetinden yararlanıyor hem de kullanım süresinden HONEY Token kazanma şansı buluyorlar.

2022/11/06/ethereum-ethh.jpg

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, bildiğimiz gibi kripto para piyasanın lider kripto para birimidir. 2008’de tarihinde uçtan uca ödeme sistemi olarak hayata geçen BTC kısa sürede kripto para piyasasının değer açısından en gözde varlığı olmuştur. Analistler 2023’de özellikle rezerv varlık olarak değerlendirilebilecek kripto paraların ön plana çıkacağını ifade ediyorlar. Bu varlıklar ise ETH ve BTC’dir.

Analist Goulden’e göre, yüksek ihracat yapan bir çok ülke kendi para birimlerini ABD doları karşılığında bastırmak için rezervlerini ABD hazine bonoları yerine BTC ve ETH gibi varlıklara çevirip, stoklamayı tercih edecekler. 2023 için bu öngörüye sahip Goulden ETH ve BTC’yi 2023 yılına damga vuracak coinler listesinde görüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.