Kazakistan 13 Yasadışı Bitcoin Madenciliği Çiftliğini Kapattı

Kazakistan 13 Yasadışı Bitcoin Madenciliği Çiftliğini Kapattı

Kazakistan Enerji Bakanlığı , ülkede 13 yasadışı kripto para madenciliği ihbarı geldikten sonra yapılan baskından sonra kapatıldı. Kazakistan, dünyada bitcoin madenciliği sıralamasında yüzde 18,1 üretim gücüyle abd'nin ardından ikinci sırada gelmektedir. Abd madencilik oranı ise yüzde 35,4'dir. Rusya ise %11,2'lik payla üçüncü sırada yer almaktadır.

13 yasadışı BTC madencilik çiftliği kapatıldı

Kazakistan'ın Nükleer ve Enerji Denetleme Kurumu ve Enerji Bakanlığı  kapanan 13 bitcoin madenciliği ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada , son 5 günde gerçekleştirilen denetimler sonucunda mobil ekiplerin toplam elektrik tüketimi 202 megavat olan 13 maden çiftliğini tespit edip durdurduğu belirtildi.

Karaganda bölgesi, Pavlodar, Türkistan, Akmola, Kostanay, Nur-Sultan, Almatı ve Çimkent başta olmak üzere ülkenin her yerinde dijital madencilik tesisleri bulundu. Enerji Bakanlığı, Batı Kazakistan bölgesi dijital madenciliğinde toplam 91 MW, Karaganda bölgesinde - 44 MW olmak üzere kendi kendine kısıtlamalar getirildiğini söyledi.

Kazakistan hükümeti , madencilik çiftliklerini tespit etmek ve elektrik şebekelerinden ayırmak için çalışmaların devam edeceği konusunda uyardı. Yetkili makamlar, belirlenen maden çiftlikleri üzerinde operasyonel ve soruşturma önlemlerini alacağı ifade etti

Kazakistan'daki elektrik talebi, ülke Çin'in madencilik baskılarından sonra dünyanın en büyük ikinci Bitcoin üreticisi haline gelmesinden dolayı 2021 yılında devasa oranda elektrik tüketimi arttı.

Kazakistan Kripto Madenciliği Vergisini Artırdı

2021 yılının Haziran ayında, Kazak Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, kripto madenciliği için vergi onaylayarak Bitcoin madenciliğini yasal bir zemine oturttu. Bununla birlikte, 8 Şubat'ta Kazakistan Cumhurbaşkanı kabineye kripto para madenciliği endüstrisini denetleme emri verdi.

Raporlara göre, Kazak Cumhurbaşkanı Tokayev madenciliğe karşı olmadığını ve yasal olması gerektiğine inandığını ifade etti, ancak madencilerin ruhsat sahibi olması, vergi öderken yeterli tarifeden elektrik alması gerektiğininde altını çizdi. Kazakistan hükümetinin 1 Nisan 2022'ye kadar madenciliği düzenlemek için kapsamlı bir düzenleme hazırlığı içinde olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.