Yatırım Devi VanEck'ten Ethereum İçin 2030 Yılına Kadar %530 Artış Tahmini

Yatırım Devi VanEck'ten Ethereum İçin 2030 Yılına Kadar %530 Artış Tahmini

69 milyar dolarlık varlık yöneten yatırım firması VanEck, 2030 yılına kadar Ethereum’un (ETH) değerinin %530 artacağı tahmininde bulundu.

Yaklaşık 69 milyar dolarlık varlık yöneten yatırım firması VanEck, 2030 yılına kadar Ethereum’un (ETH) değerinin %530 artacağı tahmininde bulundu.

VanEck'in son zamanlarda yayınladığı bir araştırma raporunda, nakit akışı projeksiyonları ve seyreltilmiş değerleme metotları kullanılarak Ethereum’un 2030 yılına kadar 11.800 dolarlık temel senaryoda ve 51.006 dolarlık boğa senaryosunda olabileceği ifade edildi.

Firma, Ethereum ağının, risk sermayesi ile desteklenen rakiplerinin yükselişine rağmen rekabeti lehine çözeceğine inanıyor. Bunun yanı sıra, Ethereum'un akıllı sözleşme protokol sektörünün %70'ini kontrol ettiğine dikkat çekildi.

Raporda ayrıca, Ethereum ağının 2030 yılına kadar gelirlerinin mevcut 2,6 milyar dolardan 51 milyar dolara yükselebileceği, bu da yaklaşık 19 kat artış anlamına geldiği belirtildi.

Raporu hazırlayan Matthew Sigel ve Patrick Bush, bu tahminlerin Ethereum’un hakim ağ olarak yerleştiği varsayımına dayandığını belirttiler:

"Ethereum’un, ticari işlemlerini halka açık blockchainlere taşıma potansiyeli olan iş sektörlerindeki önemli faaliyetlerin çoğunu barındıran, baskın küresel yerleşim ağı haline geldiği tezine dayanarak bu tahminleri yapıyoruz."

Raporda ayrıca, Ethereum için bir ayı senaryosu durumunda fiyat hedefinin %82'lik bir düşüşle 343 dolar olacağı belirtildi. Ancak raporda, bu ayı senaryosuna ilişkin ayrıntılı bir analiz yapılmadı.

Coingecko'nun verilerine göre, Ethereum son 30 günde %3,4 değer kaybederken, son 24 saat içinde %2'lik bir düşüşle şu anda 1.867 dolarlık bir fiyatla işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.