Dijital Dönüşüm Ofisi “Kripto Para”yı Tanımladı

Dijital Dönüşüm Ofisi “Kripto Para”yı Tanımladı

Özellikle son günlerde Türkiye’de “kripto para”, “dijital para birimi” ve “Bitcoin” gibi başlıklar altında birçok açıklama, fikir ve yorum gündeme gelmeye başladı.

Ülkelerin regülasyon, düzenleme, vergilendirme, yasaklama ya da kısıtlama çalışmaları ile adım attığı kripto para piyasalarına, Türkiye de artık yavaş yavaş etkin adımlar atmaya başlayacağının sinyallerini verdi. Verilen bu sinyallerde çeşitli açıklamalar daha önce gündeme gelmişti ve bu kez de konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Blockchain teknolojisi ve kripto para için hazırladığı sözlüğe bazı yeni terimler ekledi. Daha önce Blockchain teknolojisi alanlarını inceleyen ve bu konuda çalışma, araştırma yürüten Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, bu kez “kripto para” için yeni tanım ve açıklamalara yer verdi.

Dijital Dönüşüm Ofisi Terimleri Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Mart 2021 döneminin başında “Blokzincir Sözlüğü” adıyla yeni bir çalışmaya başlamıştı. Çalışması başlatılan seri kapsamında, 19 Mart tarihinde yayınlanan bildiride “kripto para”, “kripto madencilik”, “kripto cüzdan” ve “uzlaşma mekanizmaları” konuları üzerinde duruldu.

Her bir terimin ayrı ayrı açıklandığı bildiride kripto paraların “Blockchain ağında kullanılmak üzere oluşturulduğu” belirtildi ancak IOTA gibi Blockchain teknolojisini kullanmayan “varlıkların” hangi biçimde, hangi sözcükler ile isimlendirileceği henüz belirsizliğini koruyor. Çalışma sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da merak edilenleri yanıtlamak adına “100 Soruda Merkez Bankacılığı” isimli bir yayın çıkardı ve yayında Blockchain tabanlı kripto paralara “sanal para birimleri” başlığında yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.