Blockchain İle Seyahat Güvenliği Artacak

Blockchain İle Seyahat Güvenliği Artacak

Günümüzde seyahatlerle ilgili yaşanan sorunların başında sahte pasaportlar ve vizelerle usulsüz şekilde dolaşan insanların fazlalığı geliyor. Bu durum ne kadar önlem alınırsa alınsın hala gözden kaçmaların önüne geçemiyor. Özellikle gümrüklerde manuel olarak yapılan yüz kontrolleri zaman zaman memurların dikkatsizliğinden dolayı hata ile sonuçlanıyor. Amerika Birleşik Devletleri ise Blockchain ile seyahat güvenliği konusunda kısa zamanda bir adım atmayı planlıyor.

  1. Ichimoku İndikatörü Nedir? Nasıl Kullanılır?
  2. Kripto Para Cüzdanı Nedir? Ne İşe Yarar?
  3. D’CENT Biyometrik Cüzdan

Blockchain ile seyahat güvenliği son olarak IBM Blockchain Venture yönetim kurulu başkanı David Prost’un da katıldığı bir panelde tartışıldı. Panele katılan bir diğer katılımcı ise Gümrük ve Sınır Koruma Birimi Program Yöneticisi Sikina Hasham’dı. Hasham’a göre Blockchain teknolojisinin biyometrik veri takibi ve yüz tarama gibi özelikleri çok daha iyi bir şekilde kullanan süreçler haline getirileceğini söyledi. Bu sayede de gümrüklerde sürekli olarak yaşanan sorunlardan da büyük ölçüde kurtulmanın mümkün olacağını ekledi.

Blockchain İle Seyahat Güvenliği Artacak Blockchain İle Yüz Tanıma Teknolojisi

Gerçek Hayatta Test Edilmeli

Bir süredir Hasham ve ekibi tarafından Blockchain ile seyahat güvenliği test edilmekte. Blockchain’in şu ana kadar en başarılı şekilde çalıştığı kısım ise yüz tanıma teknolojisi. Alınan sonuçların oldukça başarılı olduğunu söyleyen Hasham, yakın bir tarihte bazı gümrüklerde bununla ilgili ufak denemeler yaparak konuyu daha da derinlemesine ele alabileceklerini ve bu sayede de gerçek hayattan geri dönüşler alacaklarını söyledi. Yapılan testlerin şimdiye kadar gerçek hayata aktarılmadığını ve tüm testlerin kapalı kapılar ardında yapıldığını söyle Hasham, yakın zamanda ilk defa gerçek insanların olduğu gerçek bir senaryo ile test yapacaklarını söyledi.

Ancak bu noktada aşılması gereken bir sorun var. Halihazırda yapılan testlerin gümrüklerde yapılabilmesi için diğer hükümet birimlerinde de çeşitli verilerin alınması gerekmekte. Blockchain bundan önce ürün tedarik zincirleri, finans ve tarım gibi başlıca alanlarda kullanılmıştı.

  • Binance Coin Nedir? Binance Coin Fiyatı Ne Kadar? Yazıya Git
  • ChainLink Nedir? ChainLink Fiyatı Ne Kadar? ChainLink Nasıl Alınır? Yazıya Git
  • Kin(KIN) coin nedir, Kin coin nereden satın alınır? Yazıya Git
  • AirSwap(AST) nedir? AirSwap ne kadar? Yazıya Git

Meksika merkez bankasının kripto para borsalarını yasaklamasıyla ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.