2024 Halving Sonrası Bitcoin 148.000 Dolar Olacak mı?

2024 Halving Sonrası Bitcoin 148.000 Dolar Olacak mı?

Pantera Capital, Bitcoin'in fiyat performansının tarihsel olarak halving döngüleriyle sıkı bir ilişki içinde olduğunu vurguladı

Son dönemde Bitcoin ve altcoin piyasalarında gözlemlenen sert düşüş, yatırımcılarda tedirginliğe sebep oldu. Ancak, 4 milyar dolardan fazla varlığı yöneten Pantera Capital bu konuda oldukça umutlu bir öngörüye sahip.

Pantera Capital, Bitcoin'in fiyat performansının tarihsel olarak halving döngüleriyle sıkı bir ilişki içinde olduğunu vurguladı. Şirket, 2024 yılında gerçekleşmesi planlanan bir sonraki halving etkinliğinde de bu tarihsel trendin devam edeceğini tahmin ediyor. Şirketin bu tahminlere göre, Bitcoin'in 2024 yarılanmasından önce 35.000 dolara çıkması ve bu yarılanma sonrasında 148.000 dolara kadar ulaşması bekleniyor.

Bu öngörüler, Bitcoin'in 2012 ve 2016 yıllarında yaşadığı önceki iki halving dönemindeki fiyat hareketlerine dayanmaktadır. Pantera Capital'a göre: "Bitcoin, 15 aylık bir süre zarfında, tarihindeki en uzun süreli negatif getiri dönemini geride bıraktı. Ancak, yakın zamanda yaşanan olumlu gelişmeler ve Nisan 2024'te beklenen Bitcoin Halving olayı, Bitcoin ve kripto paralar için olumlu bir dönemi müjdeliyor."

Tarihsel verilere göre, Bitcoin halvingden 477 gün önce en düşük seviyesini görüyor ve ardından yükselmeye başlıyor. Halving sonrasındaki yükselişler, bir sonraki boğa döngüsünün zirvesine ortalama 480 gün sürmekte. Önümüzdeki yarılanma etkinliğinin 20 Nisan 2024'te meydana gelmesi planlanıyor. Eğer tarih kendini tekrar ederse, bu tarihsel verilere dayanarak Bitcoin'in yarılanma öncesinde 35 bin dolar, yarılanma sonrasında ise 148 bin dolar seviyelerine ulaşması mümkün gözüküyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.