2023 Yılında Bitcoin Ne Kadar Olur?

2023 Yılında Bitcoin Ne Kadar Olur?

2023 yılı içerisinde fiyatın ne olacağını net olarak kestirmek zor olsa da 15-35 bin dolar arasında bir fiyatlamanın olacağı düşünülüyor. 2023 yılında bitcoin ne kadar olur sorusuna Bazı uzmanlar “Bu yıl içerisinde Bitcoin’in fiyatı 50.000 dolar – 60.000

Bitcoin’in 2022 yılındaki performansını kısaca değerlendirmek gerekirse, kasım 2021 tarihinde 69.800 dolar seviyelerinden başlayan fiyatlanma, kasım ayında ath yapan btc sonrasında büyük bir düşüş yaşayarak 19,800 dolara kadar geriledi.

Geçmiş yıllarda da Bitcoin her yılın sonunda(2019 yılı hariç) fiyatını arttırmıştır. Bu yılın sonunda yaşanan artış ise insanların kripto paralara olan bakışını komple değiştirecek türden bir artıştı.

2023 yılı içerisinde fiyatın ne olacağını net olarak kestirmek zor olsa da 15-35 bin dolar arasında bir fiyatlamanın olacağı düşünülüyor. 2023 yılında bitcoin ne kadar olur sorusuna Bazı uzmanlar “Bu yıl içerisinde Bitcoin’in fiyatı 50.000 dolar – 60.000 dolar seviyelerinde seyredecek” gibi açıklamalar yapsalar da bu fikrin altını dolduracak herhangi bir argüman geliştirememektedir.

btc.png

2023 Yılında Beklenen Olumlu Gelişmeler

Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin kullanımı giderek daha yaygın hale gelmektedir. PayPal’ın bile kullanıcılarına Bitcoin ile işlem yapmaya olanak tanıması bunun en önemli kanıtıdır. 2023 yılında ise özellikle ABD'li şirketler olmak üzere birkaç Avrupa menşeili şirketlerden olumlu gelişmeler beklenmektedir. Bu durum bitcoin fiyatı tahmini yapmamısı kolaylaştırıcaktır.

Yine ulusal merkez bankalarının da dijital para birimleri konusundaki çalışmaları bulunmaktadır. Kripto paraların gücünü gören merkez bankaları kendilerini dijital ortama daha iyi adapte edebilmek adına kripto para yatırımlarını arttırmaktadır.

Kripto para piyasalarının uzun vadede kar getirdiği yatırımcılar tarafından görülmektedir.

Çin ile İran’ın kripto para madenciliğiyle alakalı bir anlaşmaya vardığı ise geçtiğimiz günlerde sızan haberler arasındaydı. Birçok kişi bu konuyu önemli olarak görmese de Çin’in kripto para madenciliği noktasındaki gücünü ve İran’ın kapalı ve devletçi politikasını düşünürsek, bu iki ülke sektöre yön verebilir.

İran’dan gelen bilgilere göre son 10 yılın en fazla hava kirliliği bu ay yaşandı ve bunun sebebi madencilik için gerekli olan enerjiyi sağlamak adına İran’ın eski tip akaryakıt kullanması. Her ne kadar İran hükümeti 1000’den fazla kripto para çiftliğini kapattığını açıklasa da gelen veriler bunun aksini kanıtlamaktadır.

Gelen verilerden çıkan sonuç, İran’da yapılan üretimin hükümet destekli olduğu ve Çin’in üretim tesislerinin çoğunluğunu ülkeye taşımak istediği. 2023 yılı içerisinde ise bu iş birliğinin giderek artacağı ön görülmektedir.

Kurumsal firmalarının bitcoine olan ilgiside bitcoin fiyatını olumlu etkileyecektir.

Halving – Yarılanmanın etkisi kripto paralarda her zaman hissedilmiştir. Mayıs 2020 yılında yaşanan Halving’de Bitcoin’in fiyatını olumlu etkilemiştir. Ne yazık ki 2023 yılı içerisinde ise planlanan bir Halving - Yarılanma işlemi yoktur.

2023 Yılında Beklenen Olumsuz Gelişmeler

Tüm dünya tarafından tanınan Amerikalı iş adamı ve girişimci Elon Musk, Twitter hesabının bio kısmına “Bitcoin” yazmış ve bu hamlesi piyasaları hareketlendirmişti. 40 milyon kişiden daha fazla takipçisi olan Elon Musk’ın bu hareketi fiyatların %5 artmasına sebep oldu. Özellikle Dogecoin’e yarayan bu yükseliş kısa süreli olsa da 2023 yılı içerisinde bu tarz spekülatif hareketlerin devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Volatilite Durumu

Her ne kadar Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin volatiliteleri geçmiş yıllara oranla düşse de altın ve diğer geleneksel yatırım araçlarına göre hala daha çok fazladır. Bu sebeplerden dolayı da bu yıl geleneksel yatırımcının kripto para sektörüne geçiş yapacağı düşünülmemektedir.

ABD’nin Olumsuz Bakışı

ABD’nin yeni başkanı Joe Biden ve ekibinin kripto paralara karşı olumsuz bir tavrı bulunmaktadır. Çiçeği burnunda başkan Biden ve ekibinden kripto paralar açısından olumsuz düzenlemeler bekleniyor. ABD’nin yapacağı birkaç hamle sonrası fiyatlar 2023 yılı içerisinde 15.000 doların bile altına inebilir.

Yazımızda verdiğimiz bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.