Raiden Network Token (RDN) Nedir , Ne İşe Yarar ?

Raiden Network Token (RDN) Nedir , Ne İşe Yarar ?

Raiden Network Token, protokolünü “Ethereum için hızlı, ucuz, ölçeklenebilir jeton transferleri” olarak tanımlayan Raiden Network'ün yerel para birimidir. Protokol,   Ethereum'u tamamlayacak , bununla rekabet etmeyecek ve Ethereum uyumlu belirteçlerin (ERC-20)  kullanılmasına izin vermeyi amaçlamaktadır  .

Genel olarak, Raiden ekibi, blok zincirinin ölçeklenebilirlik ile ilgili temel problemini açıklar. Uzun onay süreleriyle birleştirilen muazzam ücretler, şu anda gerçek olmayan Eteryum'un (Bitcoin gibi diğer bloklarla birlikte) kitlesel olarak benimsenmesi fikrini gerçek dışı kılmaktadır. Raiden Network'ün  devreye girdiği yer burası. Ethereum'un karşılaştığı ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için zincir dışı  işlemlerin kullanılmasıyla, Raiden, ağda işlenen işlem sayısına bakılmaksızın “hemen hemen, düşük ücret” ödemeleri sunacak.

RDN'nin temel özellikleri

Raiden Network, esasen Ethereum'un ölçeklenebilirlik sorunlarına çözümü ve Ethereum'un Bitcoin Lightning sürümü. Bununla birlikte  , Bitcoin Lightning'in amacını  anlamak, RDN anlayışınızı kolaylaştıracaktır.

Raiden Network'ün resmi web sitesinde yayınlanan bir videoya göre , büyük çaplı blokaj ödemelerinin kabul edilmesinden önce, 100.000.000 tp'yi kolaylaştırabilmelidir. Şu an itibariyle, Ethereum blockchain yaklaşık 10-15 tps (saniyede işlem) işleme kapasitesine sahiptir. 45.000 tp'yi idare edebilen Visa kredi kartıyla karşılaştırıldığında, mevcut Ethereum ağı son derece verimsiz.

Raiden Ağı'nı kapsayan ücretleri düşük ücretlerle hızlandırmak için temel özellikler şunlardır:

  1. Hızlandırılmış transfer onayları (<1 saniye). Ethereum blok zincirindeki akım transferleri birkaç saniye ile birkaç dakika arasında sürebilir.
  2. Küresel muhasebede görüntülenemeyen özel transferler.
  3. Ölçeklenebilirlik sorunlarının çözülmesi, böylece Ethereum'un kitlesel olarak benimsenmesini sağlayarak, Ethereum'un başlangıçta tasarladığı elektronik nakit ile eşler arası, küresel ödeme altyapısı olmasını sağlar.
  4. Düşük ücret işlemleri
  5. Mikro ödeme kapasitesi
  6. Herhangi bir ERC-20 jetonu ile birlik içinde çalışır. Bu listedeki jetonlar arasında EOS (EOS), Tron (TRX), Simge (ICX), Binance Coin (BNB) ve daha fazlası bulunur.

RDN nasıl çalışır?

Angel.co'daki işe alma sayfasına göre  , RDN, “tüm işlemlerin blok zincirindeki paylaşımlı deftere çarptığı bir modelden, kullanıcıların güvenliği sürdürürken küresel bir fikir birliği protokolü içermeyen mesajları özel olarak değiştirerek jeton transfer edebileceği bir modele geçerek çalışacaktır. blockchain sisteminden beklendiği gibi garanti eder. ”

Raiden Network'ün teknolojisi, blockchain'in tepesinde bir katman olarak ifade edilebilir ve sonuçta Ethereum'un temel çerçevesi arasında kooperatif bir birlik oluşturur. Geliştirilmiş seviyelerde ölçeklendirme için ağ yeteneklerini önemli ölçüde azaltan küresel fikir birliği ihtiyacını ortadan kaldırır. Küresel bir fikir birliği ihtiyacının ortadan kaldırılması “değer zincirinin güvenli bir şekilde aktarılmasına izin veren bir ödeme kanalları ağından yararlanılarak yapılır; yani, her aktarım için blok zincirini içermez.”

En basit terimlerle bozulan protokol şu şekilde gider:

  1. Güvenli, zincir dışı işlemlere izin veren ödeme kanalları. Kriptografik ispat ve akıllı sözleşmelerle, işlem her zaman bir on-zinciri “aşağı-ödeme” ile onaylandığı için etkili ve güvenli bir şekilde tamamlanabilir.
  2. Çift yönlü ödeme kanalları , ileri geri ödeme işlemlerine izin verir.
  3. Multihop,  karma kilitli  aktarımlar, jetonların bir “anahtar” ile güvence altına alınırken tek bir düğüm yerine çok sayıda düğümden geçmesini sağlar. Orijinal gönderenin sağladığı gizli anahtar olmadan, semboller zincirde talep edilemez.

RDN hakkında

Raiden Network projesi, blockchain protokolü geliştirmeye adanmış bir yazılım şirketi olan Brainbot Technologies AG tarafından geliştiriliyor. 2000 yılında Heiko Hees tarafından kurulan Berlin, Mainz ve Kopenhag'da ofislerinde 11 ila 50 çalışan bulunuyor. Ayrıca, PediaPress'in kurucusu olan Hees, Mart 2014'ten beri Ethereum'un temel geliştiricisi olmuştur. Etereum için temel bir geliştirici olarak, kurucunun mevcut protokoldeki kusurları nasıl iyileştirme yolları ile nasıl gördüğü açık.

İlginçtir ki, web sitesi ana blok zincirleme gelişmelerinden biri olarak RDN'yi içermemektedir; bu, şu anda tek bir sayfada üstlendikleri çok çeşitli projeleri vurgulamanın zorluğuna atfedilebilir. Ancak, Raiden Network Project'in  1 Aralık 2017'den bu yana Twitter veya  Medium'daki durumuyla ilgili herhangi bir güncelleme bulunmamaktadır  . Çeşitli kaynaklar projenin ertelendiğini öne sürse de, projenin şu andaki açıklarına daha fazla bir bakış açısı ile devam ettiği anlaşılmaktadır. pozisyonları ( burada uygulanabilecek  ) ve Github'a yeni güncellemeler  .

1- https://kointimes.net/mark-yusko-bitcoin-ne-zaman-satilir/

2- https://kointimes.net/bitcoinin-dususe-gecmesinin-3-sebebi/

3- https://kointimes.net/neden-bitcoin-almaliyiz/

4- https://kointimes.net/bitcoin-inis-ve-cikislari/

5- https://kointimes.net/bitcoinin-avantajlari-ve-dezavantajlari/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.