İngiliz Düzenleyiciler Kraken Borsası Hakkında Uyardı

İngiliz Düzenleyiciler Kraken Borsası Hakkında Uyardı

Kraken borsası, Birleşik Krallık'taki Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından ülkedeki ticari ilişkileri konusunda uyarıldı. Düzenleyici kurum, borsanın Birleşik Krallık'ta faaliyet gösterme yetkisi olmadığını iddia ediyor.

Kraken en iyi borsalardan biri ve 2011'den beri var. FCA, Kraken'i duyurusunda “dolandırıcılara” benzetiyor. Açıklamada FCA, tüketicilerin kendilerini yetkisiz firmalara karşı nasıl koruyabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Kraken'i kullanmanın, tüm pazardaki en iyi kripto para birimi borsaları arasında olmasına rağmen, son derece riskli olduğu söyleniyor.

Kraken Neden Riskli?

Değişimin çok uzun süredir olduğu göz önüne alındığında, FCA, halkın gözünde Kraken Borsası 'nı karalamaktan ötesini yapmaya çalıştı. Duyuru, Kraken kullanıcılarının neden 'risk altında' olduklarından bahsetmiyor.

Aynı düzenleyici kurum kısa bir süre önce, kritik bir veri sızıntısında özel bilgileri tehlikeye attı. FCA, kripto para birimi endüstrisine sık sık kafa tutmasıyla bilinir. Şu anda, tüm kripto varlık şirketleri İngiltere düzenleyici kurumunun yetki alanına giriyor. Kripto para birimiyle ilgili bir işletmeyseniz, büyük olasılıkla FCA tarafından yetkilendirilmek için büyük bir ücret ödersiniz. Bu durum İngiltere sınırları içinde ticaret yapmak isteyen hemen hemen tüm kripto para borsaları için geçerli olan bir durum.

FCA ayrıca kripto para birimi destekli türev piyasalarına saldırdığı için biliniyor ve 2018'den beri tamamen yasaklanmaya çalışıyor. 2019'un sonlarında resmi olarak bir teklif sunuldu ve hala onay bekliyor. FCA, kripto para birimlerini açıkça yasaklamak istemese de, çabaları sektörün popülerleşmesini engelleme girişimidir. Ayrıca blockchain ile ilgili işletmeler ve borsalardan fahiş bir ücret almayı umuyorlar. FCA Kraken Borsası'nı 'yetkisiz' bulabilir. Ama belki de politikaları hakkında daha şeffaf olmalı ve uzun zamandır "uzayla alakalı olan aktörleri" engellememelidir.

Bir önceki yazımız olan "Margin Trading Nedir? Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.