101,9 Milyar Dolarlık Varlık Yönetimiyle VanEck'ten Bitcoin için Büyük Hedefler

101,9 Milyar Dolarlık Varlık Yönetimiyle VanEck'ten Bitcoin için Büyük Hedefler

Global borsa yatırım fonu yöneticisi VanEck'in CEO'su Jan van Eck, kripto para birimi Bitcoin için oldukça iddialı bir hedef ortaya koydu.

Global borsa yatırım fonu yöneticisi VanEck'in CEO'su Jan van Eck, kripto para birimi Bitcoin için oldukça iddialı bir hedef ortaya koydu. Paris Blockchain Haftası 2024'te yapılan bir açıklamada, Van Eck, Bitcoin'in gelecek 5 ile 10 yıl içinde altının piyasa değerinin yarısına ulaşabileceğini öngördü. Bu tahmin, altının mevcut piyasa değerinin yaklaşık 15,7 trilyon dolar olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin için büyük bir yükselişi işaret ediyor.

Bitcoin ve Altın Arasındaki İlişkinin Değerlendirmesi

VanEck CEO’su, Bitcoin’in yatırımcılar tarafından zamanla altın gibi değerlendirilmesini beklediğini ifade etti. Merkez bankalarının rezervlerine altın ekledikleri gibi, Bitcoin’in de eklenmesini umduğunu belirten Van Eck, bu sayede Bitcoin'in değerinin önemli ölçüde artacağını ve altının piyasa değerinin yarısına ulaşabileceğini vurguladı.

Yatırımcıların Bitcoin Konusundaki Kafa Karışıklığı

Van Eck ayrıca, müşteriler arasında Bitcoin konusunda büyük bir kafa karışıklığı yaşandığını söyledi. Yatırımcıların piyasa zirvesinde alım yaptıklarını ve fiyatların dip yapmasını izlediklerini belirten Van Eck, yatırımcıların portföylerinde Bitcoin'e ne kadar yer verilmesi gerektiği konusunda doğru kararlar veremediklerini düşünüyor.

ABD ve Avrupa'daki Yatırım Firmalarına Çağrı

VanEck CEO'su, ABD ve Avrupa’da başka insanlar adına portföy dağılımı yapan firmalara seslenerek, altını ve Bitcoin’i piyasa döngüsü içerisindeki doğru zamanda değerlendirerek müşterileri adına avantaja çevirmeleri gerektiğini ifade etti. Bu stratejinin, yatırımcıların daha bilinçli ve verimli yatırım yapmalarını sağlayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.