FED Başkanı Tekrar Kripto Paralar Hakkında Sert Konuştu

FED Başkanı Tekrar Kripto Paralar Hakkında Sert Konuştu

FED başkanı Jeome Powell rtarafından tekrar kripto para birimlerine yönelik sert eleştiriler geldi. Powell yaptığı açıklamalarda kripto birimlerinin spekülasyon aracı olduklarından bahsetti. Kripto paralar hakkında neredeyse her zaman sert çıkışlar yapan Powell’ın bu ifadesi de daha önceki ifadelerini tamamlayıcı özellikler gösterdi.

Ayrıca Powell, kimsenin bu varlıkları ödeme yapmak amacıyla kullanmadığını da sözlerine ekledi. Bir dergiye röportaj veren isim, kripto varlıkların sanıldığı kadar benimsenmediğini ifade etti. Powell konuyla ilgili olarak: “İnsanların kripto para olarak adlandırdıkları şey, temelde bir spekülasyon aracından öte bir şey değildir. Kimse bu varlıkları da ödemeler için tercih etmiyor,” dedi.

Kripto Paralar ile Altını Kıyasladı

Powell kripto paraları altın ile kıyaslamayı da ihmal etmedi. Powell altın ile yapılan kıyaslamada şu ifadeleri kullandı: “Binlerce yıldır insanlar altına esasında hak etmediği bir değer vermeyi sürdürüyor. Binlerce yıldır bu yapılıyor. Bunun yanında kripto paralar da aynı durumda. Bu dijital varlıklar gerçekten bir ödeme yöntemi olarak kullanılmıyorlar,” dedi. Başkan ayrıca kripto paraların bir aktarım mekanizması olmadığını ve işlemlerini bu varlıklar ile yürütmenin de verimsiz olacağını belirtti. Powell daha önceki açıklamalarında yine kripto varlıklar hakkında sert eleştiriler yapmış olsa da son konuşmalarında yumuşama belirtileri göstermiştir. Dijital paraların gelecekte önemli olacağından bahsetmiş ve aynı zamanda altının yerine yakın zamanda kripto varlıkların geçeceğini de söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.