2023 Yılında Neye Yatırım Yapmalı?

2023 Yılında Neye Yatırım Yapmalı?

2023 yılında neye yatırım yapmalı sorusu, belirli bir birikimi olan yatırımcıların büyük tereddütler yaşadığı konular arasında yer almakta.

2023 yılında neye yatırım yapmalı sorusu, belirli bir birikimi olan yatırımcıların büyük tereddütler yaşadığı konular arasında yer almakta. Günümüzün ekonomik koşulları birçok insanı yatırım yapmaya itiyor. Ancak yatırım yapmak isteyen kişiler bu yatırımı ne üzerine ya da kısa mı yoksa uzun vadede mi yapması gerekliliğini bilmiyor. Bu noktada piyasanın koşulları değerlendirilerek, doğru bir seçim yapılması gerekiyor.

Özel İçerik: Geleceğin Hisseleri 2023 – Tüm Detaylar

En İyi Yatırım Neye Yapılır?

En iyi yatırım neye yapılır denildiğinde cevap olarak kuşkusuz borsaya yatırım yapılması gerekliliğinden bahsedilecektir. 2021’de yatırım aracı olarak tercih edilebilecek en iyi yöntemlerden biri borsa olacaktır. Borsa 2021 yılının son çeyreğinde inanılmaz bir yükseliş yaşadı. Bu yükseliş yatırımcıların büyük bir kısmının borsaya yönelmesine sebebiyet verdi.

Bu yükselişin 2023 yılında da devam edecek olmasına muhtemel gözle bakılmaktadır. 2023 yılında neye yatırım yapmalı sorusuna cevap olarak borsa yanıtını veriyorsanız, bu noktada uzun vadede bir yatırıma karar verilmelidir. Çünkü kısa vadede borsa üzerinden tatminkar meblalara sahip olabilmek mümkün olmayacaktır.

Borsa danışmanlarından biri olan Mitchell Bloom bir yatırım planı geliştirirken, duyguların müdahil olduğu bir seçim yapılmaması gerekliliğini vurguluyor. Bloom’a göre borsa üzerinden ilerleme göstermek isteyen yatırımcı rasyonel bir yol izlemelidir. Borsa üzerinde dolar maliyet ortalamasının hesaplanması piyasadaki dalgalanmaların alımı olumsuz etkilemesinin önüne geçebilmek amacıyla yapılabilmektedir.

Bu stratejiyi uygulayan bir yatırımcı her ay düzenli olarak sabit miktar dolar tutarına göre denk gelebilecek hisse senedi alabilecektir. Bu strateji diğer tüm yatırım araçları üzerinde de kullanılabilecektir. Piyasadaki var olan dalgalanmalardan, maddi ya da manevi olarak etkilenmemesi ancak bu şekilde mümkün olabilecektir.

İnceleyebilirsiniz: Borsada Yabancıların En Çok Aldığı Hisseler?

2023 Yatırım Tavsiyeleri

2023 yatırım tavsiyeleri arasında ikinci olarak kripto para yatırımları gelecektir. Henüz oldukça yeni olan kripto para piyasası özellikle geçtiğimiz son iki yılda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Dijital para birimlerinin hemen her yerde kullanılabilir bir hale gelmesi birçok yatırımcının bu paraları tercih etmesine neden olmuştur.

Kripto para topluluğunun lider para birimlerinden olan Bitcoin, geçtiğimiz yıllardan bugüne önemli bir yükseliş yaşamıştır. Yaşadığı bu yükseliş, yatırımcısının yüzünü güldürürken de aynı zamanda kripto dünyasının da tanınabilirliğini arttırabilmiştir. 2023 yılında neye yatırım yapmalı sorusuna cevap olarak kripto para denilebilmesinin esas nedeni uzun vadede yatırımcıyı kazançlı çıkarabilmesidir.

BTC, ETH, XRP gibi para birimlerinin finansal grafikleri göz önünde bulundurulduğunda, yatırımcılarının ne kadar kazanç sağlayabildiği konusunda kaba taslak bir hesap yapılabilecektir. Bunun yanı sıra bu toplulukta yer alan birçok analistte, önümüzdeki sene içerisinde kripto para birimlerinin büyük bir çoğunluğunda önemli yükselişler yaşanacağını ifade edebilmektedir.

Uzun Vadede Neye Yatırım Yapmalı ?

2023 yılında neye yatırım yapmalı konusuna tavsiye olarak gayrimenkul yatırımları örneği de verilebilir. Yatırım uzmanları önümüzdeki yılı değerlendirdiğinde, gayrimenkulün yatırımcısını memnun edeceği görünüşünü savunabilmektedir. 2022 yılında gayrimenkul sektörü daha durgun ilerlese de, ikinci çeyreği itibariyle az da olsa bir yükseliş yaşanabilmiştir.

Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olduğu bilinen inşaat sektörünün düşüşe geçmesine neredeyse imkansız bir gözle bakılıyor. Dolayısı ile gayrimenkul fiyatlarının yükselişinin bir sonu yok gibi görülebilmekte.

Özellikle uzun vadede neye yatırım yapmalı konusunu sorgulayan kişiler için gayrimenkul oldukça doğru bir seçim olabilir. Ancak gayrimenkul yatırımının en büyük dezavantajı, yüksek meblağlarda birikim ihtiyacının bulunması. Bu nedenle elinde yüksek meblağlarda bir birikim olmayan yatırımcılar için gayrimenkul alımı doğru bir yatırım seçeneği olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum