2023 Yılında Yatırım Yapılabilecek En İyi 5 Kripto Para Nelerdir?

2023 Yılında Yatırım Yapılabilecek En İyi 5 Kripto Para Nelerdir?

Bu yazımızda , hangi kripto para alınmalı, gelecek vaat eden kripto paralar neler, hangi kripto para alınır, hangi kripto paraya yatırım yapmalı gibi merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

Kripto para yatırımcılarının en çok merak ettiği, hangi kripto para alınmalı, gelecek vaat eden kripto paralar neler, hangi kripto para alınır, hangi kripto paraya yatırım yapmalı gibi merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

Kripto paralar alternatif bir yatırım aracı olarak yükselmeye devam etmektedir. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 5 i kullanmasına rağmen kimsenin hayal bile edemeyeceği rakamlara ulaştı.

Kripto para piyasasına girmek isteyen yatırımcıların fazlaca zaman harcaması ve çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu yatırım süreci ve yatırım yapılacak coin'in belirlenmesi kolay bir süreç değildir. Yatırım öncesi bir çok kaynaktan coin analizlerine ve önemli haberlerini okuması gerekmektedir.

Bu yazımızda kripto para birimlerine neden yatırım yapılması gerektiği açıklayarak, 2020 yılında alınabilir ilk 7 kripto para birimi inceleceğiz.

Kripto Paralara Yatırım Yapma Nedenleri

Yatırım yapılmadan önceki en önemli başat soruların başında hangi kripto para birimini satın almamız gerektiğidir.

Kripto para yatırım öncesi dikkat edilmesi gerekenler;

  • Erişilebilirlik: Kripto para alım satımı oldukça kolaydır.
  • Güvenlik: Kripto parasına yatırım yapılması güvenlidir, dolandırılan yada değeri olmayan birşey almazsınız.
  • Daha düşük ücretler: Diğer yatırım tür işlem ücretlerine göre oldukça düşüktür.
  • Portföy çeşitlendirme: Farklı yatırım türü arayanlar için mükemmel bir piyasadır.
  • Daha hızlı işlemler: Diğer yatırım veya transfer işlem hızlarına göre oldukça hızlıdır, saniyeler içinde dünyanın öbür ucundaki kişiye ödeme yapabilirsiniz.

2023’de Satın Almanız Gereken 5 Kripto Para

  1. Ethereum
  2. Bitcoin
  3. Litecoin
  4. Binance coin
  5. Chainlink
  6. Defi coinleri
  7. Neo
  8. Ripple
  9. GMX
  10. Solana
  11. Ape
  12. Mana
  13. Sand

Geldik en önemli kısma 2023’de yatırım yapılması mantıklı kripto paraları ele alalım.

1) Ethereum (ETH)

Ethereum, gücünü ICO, ERC20 Tokenlerinden almaktadır. Piyasada yaklaşık 21906 kripto para bulunmaktadır. Bunların yüzde 95'i ethereum alt yapısı ile oluşturulmuş coinlerdir. Ethereum yazımızın yazıldığında 1298 dolardan işlem görmektedir. 2023 yılında yükselmesi beklenen coinlerin başında gelmektedir.

2022/08/26/ethereum-merge.png

2) Bitcoin (BTC)

Geldik kripto paraların amiral gemisine. Bitcoin piyasaya sürülmüş ilk kripto paradır. Piyasa hacminin büyük çoğunluna hakim bir coindir. Şuan 19.150 dolardan işlem görmektedir. Bitcoin yükselmeden hiçbir altcoin devasa yükselişe geçemez. Piyasaya sıcak para girişinin sebebidir. Her geçen gün yatırımcı sayısını artıran bitcoin en umut verici kripto paraların başında gelmektedir.

2022/09/19/kointimes-bitcoin-fiyati.png

3) Litecoin (LTC)

Litecoin, Bitcoine alternatif olarak çıkarılan ve kurucusu Tom Lee'dir Bitcoin ve Ethereuma göre uygun fiyata sahip olan Litecoin yatırım yapılabilecek kripto paralardan biridir. Litecoin yazımızda 52 dolardan işlem görmektedir. Piyasada yeni olanlar yada çok risk almadan yatırım yapmak isteyenler için değerlendirilebilecek bir coindir.

2022/09/23/altcoin-bitcoin-coin.jpg

4) Ripple (XRP)

Geldik piyasayı domine eden, yatırımcıların göz bebeği olan ripple kripto parasına. Ripple bir çok banka ve önemli ödeme şirketleriyle işbirliğine girerek adından çokça söz ettirmiştir. Ripple yazımız sırasında 0.48 dolardan işlem görmektedir. Ripple bankacılık sisteminde kullanılmaya başlar ise tahmin dahi edilemeyecek bir seviyelere gelebilir.

2022/09/10/ripple.jpg

5) NEO (NEO)

NEO yatırımcı tarafından Çin'in ethereumu olarak gösterilen önemli coinlerden biridir. 2023 yılı içinde Neo çin faktörü ile hızlıca yükselebilecek değerine değer katabilecek kripto paralardan biridir. NEO yazımız sırasında 8 dolardan işlem görmektedir.

neo-coin.jpg

6) Binance Coin

Binance coin , en popüler kripto para borsalarından biri olan binance borsasının kripto parasıdır. Binance borsası gerek üye sayısı gerek hacimsel olarak ilk sırada yer almaktadır. Buda kendi kripto paraları olan Binance coin'in 2023 yılı içinde yükselmesi beklenen kripto paralardan biridir. Binance coin yazımız sırasında 269 dolardan işlem görmektedir.

2022/08/30/binance.jpg

7) Chainlink (LINK)

Chainlink 2023 yılında yükselmesi beklenen kripto paraların başında gelmektedir. Chainlink yazımız sırasında 7,14 dolardan işlem görmektedir. Geliştirmiş olduğu teknolojik alt yapıyla geleceği olan kripto paralardan biridir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.