2020 yılında bitcoin ve kripto paraları neler bekliyor?

2020 yılında bitcoin ve kripto paraları neler bekliyor?

Kripto para birimleri arasında geleceğine dair nasıl bir grafiğin bizleri beklediğine dair en fazla merak edilen para birimi, hiç şüphesiz ki kripto paraların atası olan Bitcoin’dir. Peki, 2020 yılında Bitcoin ve kripto paraları neler bekliyor?

Kripto para piyasasına baktığımızda, son zamanlarda en oldukça çalkantılı bir sürecin yaşandığına şahitlik ediyoruz. Ani iniş ve çıkışların yaşanması yatırımcıların ve analistlerin işlerini bir hayli zorlaştırırken, riski değerlendirerek kazanç sağlamak isteyenler için de bir fırsata dönüşebiliyor.

Bitcoin sektöründe bugüne kadar yaşanan düşüşlere baktığımızda, her düşüşün ardından yeni bir yükselişe geçtiğini de rahatlıkla görmek mümkün. Bu yükselişlerden bazıları beklenen seviyede seyrederken, bazı düşüşler ise rekor seviyelere ulaştı. Geçmişte ve özellikle son birkaç yıl içerisinde çalkantılı bir grafik çizen bitcoin ve kripto para piyasasının 2020 yılında nasıl bir grafik ortaya koyacağı ise, şuan sektör için cevabı en fazla merak edilen soruların başında geliyor.

Coronavirüs salgınının ilk görülmeye başladığı 2019 Aralık ayından Şubat 2020 tarihinin başlarına kadar yükselişe geçen Bitcoin piyasası, bu tarihten sonra ciddi bir düşüş yaşadı. Ancak 2019 Mayıs ayından itibaren dip seviyeleri gören piyasanın özellikle Haziran 2019 tarihinde ciddi yükselişe geçmesi, 2020 yılı için benzer beklentileri de gündeme getirdi.

2019 yılı içerisinde tıpkı 2017 yılında olduğu gibi 20 bin dolarlık rekor seviyeye ulaşmasını bekleyen uzmanların yanı sıra kimi uzmanlar, Bitcoin’in 20 bin doları da aşacağına dair fikir beyan etmesi beklentileri yükseltmişti. Ancak 2019 yılı içerisinde, beklenen rekor seviyenin çok gerisinde kalan Bitcoin için, 2020 Mayıs ayında gerçekleşecek yarılanmanın Bitcoin için yeni bir rekora sebep olacağı da tartışılmaya başlandı.

2020 Yılında Neler Bekleniyor?

2019 yılında yapılan rekor tahminlerinin boşa çıkması, bu tahminlere göre yatırım yapan insanları hayal kırıklığına uğratmıştı. 2020 yılı için yarılanmanın da etkisiyle beklentiler artarken, yine benzer bir durumla karşılaşılabileceği asla unutulmamalı ve yatırımlar buna göre yapılmalıdır. Bitcoin 20.000 dolar'ı görecek mi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Piyasalarda her ne kadar beklentiler yüksek olsa da, corona virüs salgınının tüm dünyayı adeta felç etmesi, kripto para piyasasındaki beklentilerin tam tersi seyretmesine sebep olabilir.

Bugün 2020 yılında ciddi yükseliş bekleyen tüm uzman yatırımcı ve analistlere baktığımızda, bir yandan da kötü senaryo için kendilerini hazırladıklarını da görüyoruz. Pazarın seyrini değiştirecek çok değişik argümanların 2020 yılında daha fazla olması, piyasalara dair kuvvetli tahminler yapmayı da bir hayli zorlaştırıyor.

Bitcoin yarılanmasının yaşanacağı Mayıs 2020 tarihi için işin uzmanlarının beklentileri ve kripto para fiyatlarına etki edebilecek faktörlerden bazılarının aşağıda bahsedilen yönde olduğunu söyleyebiliriz.

  • Uzmanların Bitcoin ETF’sini SEC’in kabul edeceğine dair açıklamalarının olması, fiyatların artış göstereceği beklentilerini de artırmıştır.
  • 2020 yılı için neredeyse tüm kripto para uzmanlarının açıklamalarına baktığımızda, altcoinlerin tamamına yakınının yok olacağına dair açıklamalar olduğunu görüyoruz. Buna göre piyasanın gereksiz projelerden temizlenerek, eskisine nazaran çok daha güvenilir hale gelmesi bekleniyor.
  • 2020 yılında bitcoin ve kripto paraları neler bekliyor? Sorusuna verilecek cevaplardan biri de, daha anlaşılır fiyatlarla piyasanın seyrine devam edeceğine dair tahminlerin yapılmasıdır. Gerçekleşecek bir regülasyon sonrasında artık Bitcoin’lerin pahalı görüntüsünün engellenerek altın gibi değerlendirilmesine dair tahminler yapılıyor.
  • Dünyanın en fazla ziyaretçi alan kripto para platformu olan Binance, yeni bir projeye hazırlanıyor. Binance Kart projesi gibi değişik projelerin 2020 yılında yaygınlaşması durumunda, BTC kullanımının gündelik hayatımızda daha fazla yer alacağı tahmin ediliyor. Bu durunda da, Bitcoin ve kripto para birimlerinin kısmen de olsa artış göstermesi bekleniyor.
  • Merkez bankalarının kendi kripto para birimlerini açıklamaları, kripto paralara olumlu yansıyacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.