2009 Yılında Bitcoin Ne Kadardı?

2009 Yılında Bitcoin Ne Kadardı?

2009 Yılında bitcoin fiyati ne kadardı yada Ilk ciktiginda Bitcoin ne kadardi? 2009 yılında  1 dolar= 1.309,03 BTC adet alınıyordu. 2008 ekonomi krizinden sonra merkeziyetsiz para birimleri yaratılma düşüncesi ön plana cıktı. O yıllarda  Satoshi Nakamoto takma isimli biri geliştirmiş olduğu sanal para birimi bitcoini piyasaya sürdü.

Bitcoin kısa sürede çok popüler bir hale gelerek 2017 yılında 20.000 dolarlara kadar çıkarak milyonlarca kişiyi şaşkına çevirdi. Çünkü bir çok uzman ekonomist bunun bir balon olduğunu ve patlayacağı yönünde açıklamalarda bulunuyordu.

 

2009 Yılında Bitcoin Ne Kadardı? 2009 Yılında Bitcoin Ne Kadardı?

 

Diğer ödeme platformlarınında oldukça farklı bir yapıya sahipti. Merkez bankası bulunmadığı için istediğin kişilerin ekipmanları temin ettikten sonra bitcoin üretebilecekti. Bu geleneksel iksitadi mantığına tamamen ters ve korkutucu bir haldeydi. Onlar için bu  durum bir kaos yada  bitcoin revolution yani bitcoin devrimiydi.

Bilinir ki her devrim bir önceki yapının yok olmasına neden olacaktı. İlk başta anlamamakta ısrar ettiler, rasyonel yetilerini yitirerek saldırmaya  başladılar. Halka korku saldılar, sakın almayın bu bir balondur, söylemlerinde bulundular. Ama unuttukları bir durum vardı, bitcoin kaostan ve ekonomik krizlerden beslenir. Yeni olan merak edilir ve kendini cazip kılar. Milyonlarca kişinin dikkatini çeken bitcoin 2017 yılında 20.000 dolara yükselerek tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bitcoin ha patladı ha patlayacak diyenlerin dahi yatırım yaptığı bir yatırım aracı oldu.

Bu yazımızı kaleme aldığımız anda bir bitcoin 9500 dolardır. Son günlerde yükselişe geçerek 9500 dolar seviyesine ulaştı, asıl merak edilen konu bitcoin 10.000 dolar olacak mı?. 

Bitcoin aylardır 10.000 dolarlık direnci kırmaya çalışmakta ve kıramamaktadır. Sonra ani düşüş yaşayarak 8600 ile 9200 dolar  arasına kadar düşmekte  ve bu seviyelerde işlem görmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.