Vitalik Buterin: "Metaverse'in Tutarlı Bir Tanımı Yok"

Vitalik Buterin: "Metaverse'in Tutarlı Bir Tanımı Yok"

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, teknolojideki en popüler terimlerden biri olan "metaverse"yi tanımlamanın zor olduğunu iddia ediyor.

Buterin, terimin yalnızca meta "hissettiren" şeyleri tanımlamak için kullanıldığını söylüyor.

Walmart'tan Chevron'a kadar birçok büyük şirket, son patent başvurularıyla metaverse trenine atladı.

Trend, sosyal medya devi Facebook'un Ekim ayı sonlarında adını Meta olarak değiştirmesiyle başladı. Sanal gerçeklik üzerine böylesine cüretkar bir bahis, diğer birçok şirketin metaverse'i keşfetmesine neden oldu.

Kafa karıştırıcı terim ilk olarak yazar Neal Stephenson tarafından 1992'de yayınlanan çığır açan romanı “Snow Crash”te kullanıldı.

Bununla birlikte, terimin kendisi aslında herhangi bir özel teknolojiye veya deneyime atıfta bulunmaz. Bunun yerine, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve büyük veri gibi teknolojilerin birleşimi için her şeyi kapsayan bir terimdir.        

Ayrıca, herhangi bir sanal kullanıcı tarafından erişilebilen tam işlevli bir meta veri deposu henüz mevcut değil. Sürükleyici metaverse deneyimlerini mümkün kılmak, şimdilik mümkün olmayabilecek yenilikçi görüntüleme teknolojisi türlerini gerektirir. Ayrıca, geliştiricilerin uzamsal ses ve yüksek kaliteli hologramları entegre etmesi gerekecekti. 

Buterin, meta verinin, bu yönler "kutupsal zıt" olmasına rağmen sanal dünyada "gerçekliğin bazı yönlerini" kopyalamaya çalıştığını belirtiyor.

Artan şüpheciliğe ve piyasa çöküşüne rağmen Meta, metaverse planlarından vazgeçmiyor. Şirket kısa süre önce Fransa'da tam teşekküllü bir metaverse akademisi kuracağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.