Ripple'dan Davayla İlgili Yeni Açıklama Geldi, Taraf Tutulduğunu İddia Etti

Bir süredir başı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan dava ile dertte olan Ripple XRP tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açılan dava kapsamında kripto para sektöründe önemli bir yankı getiren bu durum hakkında SEC temelde XRP’nin menkul kıymet olduğunu ve Ripple’ın da lisanssız menkul kıymet sayışı yaptığını öne sürüyor. Bu iddia ve dava sonrasında ise XRP fiyatları sert düşüşler yaşıyor. Ripple ise geçen günlerde yapılan ilk duruşma sonrasında XRP’yi savunma pozisyona geçiş yaptı.

4 Mart tarihli bir mahkeme başvurusunda SEC’in taraf tuttuğu öne sürüldü. Ripple yetkilileri yaptıkları açıklama kapsamında XRP’nin menkul kıymet olarak ilan edildiğini ancak zamanla BTC ve ETH hisse senetleri gibi regüle edilmediğini ve bunlar ile karışılmadığını vurguladılar.

Davaya İtiraz Edildi

Bu kapsamda SEC’in XRP’yi regüle etme yetkisinin olmadığını ve bunun da yetkisini aşan bir durum olduğunu ifade eden Ripple yetkilileri XRP’nin temelde bir değer transfer aracı olduklarına vurgu yaptılar. XRP’yi de aktif olarak sınır ötesi ödemelerde kullandıklarını da belirterek davanın düşmesini talep ettiler. Davanın düşme talebi sonrasında belirtilen taraf tutma durumunun ise davaya etki edebileceği ön görülüyor.

SEC tarafından henüz açıklama gelmezken XRP’nin iddia ettiği gibi yatırımcılar tarafından kullanılmadığını ve yatırımcıların sadece Ripple’a bağlı olan bir değer artışı yaşaması umarak satın aldıklarını öne sürüyor. Bu durumda ise XRP’nin Ripple’dan bağımsız bir varlık olduğunu ispat etmesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ripple (Xrp) Haberleri Haberleri