Ripple Labs Destekli Altcoin XRP, Kripto Para Piyasasında Yine Dikkat Çekiyor

Zincir içi veriler, son 24 saatte 30 milyon coin toplayan bir balinanın varlığını ortaya koydu

Zincir içi veriler, son 24 saatte 30 milyon coin toplayan bir balinanın varlığını ortaya koydu ve bu durum altcoin’in gelecekteki fiyat hareketlerine yönelik spekülasyonları artırdı.

Balina 12.7 Milyon Dolarlık XRP Aldı

XRP’nin 0,50 dolar seviyesine ulaşma potansiyeli hakkındaki iyimser hava, bu balina faaliyetlerinin ortasında piyasanın ilgisini çekti. RDA…Pxr cüzdan adresi, yaklaşık 12.7 milyon dolar değerinde 29.7 milyon adet XRP coin‘ini Binance’den anonim bir cüzdana (rfQ…Cvi) aktardı. Bu büyük ölçekli birikim hamlesi ve fiyatın yükselişinin bir araya gelmesi Ripple Labs destekli altcoin’e ilgiyi yeniden artırdı. Şu anda söz konusu cüzdan adresinde toplam 31.59 milyon adet XRP coin bulunuyor.

XRP’nin Geçmişteki Fiyat Hareketleri

XRP, Temmuz başında, fiyatının Mart 2023’ten bu yana en düşük seviyesine düştüğü çalkantılı bir dönem yaşadı. 5 Temmuz’da piyasa genelindeki çöküş sırasında altcoin’in fiyatı yüzde 12 düşerek yaklaşık 0,38 dolara kadar geriledi. Bu düşüş sonrası boğalar bazı kayıpları telafi etmeyi başardı. Analistler, boğa trendinin devam etmesi durumunda XRP’nin 0,45 dolardaki direnç seviyesine doğru bir ralli yapabileceğini ve ardından 0,50 seviyesini hedefleyebileceğini düşünüyor.

Buna karşın, satış baskısının yeniden artması durumunda altcoin‘in fiyatı 0,407 dolardaki destek seviyesini test edebilir ve muhtemelen 0,369 seviyesine kadar düşebilir. Böylesi bir fiyat hareketleri, XRP yatırımcıları arasında dikkatli bir iyimserliği şart koşuyor.

XRP Destekçisi Ünlü Avukat Ek XRP Alımı Yaptığını Duyurdu

XRP topluluğunda öne çıkan figürlerden biri olan avukat Bill Morgan, son düşüşü bir satın alım fırsatı olarak gördüğünü ve 0,40’ın biraz üzerinde bir miktar XRP satın aldığını açıkladı. Morgan, fiyatın 0,375 dolar seviyesine düşmesi halinde daha fazla coin almayı planladığını ima etti.

Teknik Analiz ve Piyasa Verileri

Teknik analiz açısından XRP’nin günlük zaman dilimindeki Göreceli Güç Endeksi (RSI) 58,8 ile aşırı alım bölgesine girdi ve bu, potansiyel bir boğa momentumu olduğunu gösteriyor. Son verilere göre, XRP 0.4336 dolar seviyesinde işlem görüyor ve son 24 saatte yüzde 7,79 yükselirken, son 7 günde yüzde 8,72 düşüşle fiyatlanıyor. XRP’nin dolaşımdaki arzı 56 milyar ve piyasa değeri 24.1 milyar seviyesinde. Son 24 saatte kaydedilen 1.1 milyar dolarlık işlem hacmi de XRP ticaretine olan aktif ilgiyi yansıtıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ripple (Xrp) Haberleri Haberleri