NFT Avatarı Nedir?

NFT avatarı, pikselli karakterlerin yada çizgi film karakterlerinin omuzlardan yukarı doğru olacak şekilde, profil resmi formatında ve algoritmik biçimde oluşturulmuş dijital görüntüleridir.

NFT avatarı, pikselli karakterlerin yada çizgi film karakterlerinin omuzlardan yukarı doğru olacak şekilde, profil resmi formatında ve algoritmik biçimde oluşturulmuş dijital görüntüleridir. NFT avatarları farklı niteliklere sahiplerdir. Örneğin kendilerine has saç renkleri, giysileri, aksesuarları bulunur.

NFT Avatarı Nedir?

Bir insanın fotoğrafı veya çizimi NFT avatar haline getirilebilirken, bir çizgi film karakteri veya fantastik unsurlara sahip soyut yaratıklar NFT avatarı yapılabilir. NFT avatarlar özellikle kriptografik sanata ilgi duyan profillerce tercih edilir. Kısa sürede popülerlik kazanan NFT avatarlar, NFT Pazar yerlerinde de belirli bir ücret karşılığında satılabilirler. Bu içeriğimizde NFT avatar örnekleri, NFT avatar kullanım amaçları, NFT avatar yapımı, satın alımı ve daha fazlası hakkında bilgi sunmaya çalışacağız.

NFT Avatar Örnekleri

NFT avatar örneklerinin yaratılmasında ve özel koleksiyonların ortaya çıkmasında hem bireylerin hem de kurumsal katılımcıların etkisi büyük. Örnek vermek gerekirse, VİSA 150 bin dolar değerinde CryptoPunk NFT satın alımını geçmişte gerçekleştirdi. Bored Ape Yat Kulübü ise 12 saatlik bir sürede 10 bin tane NFT avatar maymunu basımı yaparak, bunların satışını sağladı. 469 bin dolar değerindeki satışı mümkün kılan dijital sanat eseri maymunlar NFT’ler için en iyi örneklerden bir tanesidir.

NFT Avatar Ne İçin Kullanılır?

NFT avatarı kullanım alanları hakkında bilgiler aşağıdaki şekildedir:

  • Oyunlarda Kullanım: 2021 senesinde hayatımıza giriş yapan bazı kriptografik oyna-kazan oyunlarında NFT’ler para kazanmak için tercih edilen temel elemanlar. Oyun içi sanal dünyada oyuncuların sahip olabileceği NFT avatar karakterler hem koleksiyon oluşturmak hem de pazar yerlerinde satılmak için kullanılıyorlar.
  • Bağış İçin Kullanım: Bazı kar amacı gütmeyen kuruluşlar avatar NFT’leri basarak, onları ödül olarak kripto para yatırımcılarına dağıtıyor. Diğer yandan dağıtıma sunulacak avatar NFT’leri yaratan sanatçılar ise bu işlemden gelir elde edebiliyorlar.
  • Kripto Çekiliş Oyunlarında Kullanım: Örneğin kripto para dünyasının çekiliş temelli oyunlarında NFT avatarlara rastlamak mümkündür. Gambling Apes kısa süre önce NFT tutkunlarına 7.777 avatardan oluşan bir koleksiyonun satışını yaparak, gelir elde etti.
  • Kripto Sanat: Dijital sanat dünyasına yönelenler NFT avatarları yaratarak, özgünlük oluşturma konusunda yeni bir yöntem izliyorlar. Öte yandan kriptografik sanat ürünlerinin satışından elde edilen gelirlerin yüksek oluşu sanatçıları bu alana yöneltiyor.

NFT avatarları ilgili kullanım şekillerinin yanında bazı online topluluklara katılım sırasında adeta bir gereklilik olarak görülüyor.

NFT Avatar Nasıl Edinebilirim?

NFT avatar edinmek için yapılabilecekler şu yönde:

  • NFT Avatar Jeneratörü: NFT avatar jeneratörleri diğer bir ifadeyle hızlı şekilde NFT avatar yaratmayı sağlayan web siteleridir. Popüler NFT avatar jeneratörleri ise NFT Avatar Maker ve 8bitcoin olarak biliniyor. Bu adreslerden NFT avatarınız oluşturabiliyorsunuz.
  • NFT Avatar Pazarları: Satılık NFT avatarlarınızı yükleyebileceğiniz ve satışa çıkabileceğiniz ya da kendinize NFT avatar satın alabileceğiniz popüler adresler bulunmaktadır. Bunlar OpenSea, AtomicMarket, SuperRare gibi pazarlardır.

İlgili yöntemlerden yararlanarak NFT avatar sahibi olabilirsiniz.

NFT Avatar Satan Platformlar

NFT avatar satışı yapılan yerler şöyledir:

  • OpenSea,
  • AtomicMarket,
  • Async Art,
  • SuperRare,
  • Rarible,
  • Decentraland Marketplace,

Sıralanan NFT avatar pazarlarından NFT satın alımı yapabilirsiniz.

NFT Avatar Nasıl Yapılır?

NFT avatar yapmak, tasarlamak için yine bir NFT pazarında hesap oluşturmanız gerekir. NFT oluşturma ve satma sürecine ilişkin detaylar eBay gibi pazarlarda öğeleri listeme ve satma aşamalarıyla benzerdir. NFT avatar oluşturmak için izlemek gerek adımlar aşağıdaki gibidir.

  • Tercih ettiğiniz bir NFT pazarında hesap açılışı sağlamalısınız.
  • Ardından pazarın NFT basım menüsüne erişim sağlayabilirsiniz.
  • Sahip olduğunuz dijital medya dosyasını basım paneline yükleyebilirsiniz.
  • Bu aşamada ise Minting süreci için onayı verip, süreç sonunda Ethereum gas ücretini ödemeniz gerekir.
  • Minting tamamlandığında NFT avatarınızı görüntüleyebilir, kısa sürede satış panelinde dahi listelenmesini sağlayabilirsiniz.

NFT avatarı özellikle orta ve uzun vade için tercih edilebilecek kriptografik yatırım araçlarından biri olarak görülmektedir.

NFT Avatar İyi Bir Yatırım mı?

NFT avatarı, büyük kar elde etmek isteyenler tarafından tercih edilen ancak risk unsuru yüksek olan bir varlıktır. Kripto para birimleri dünyasında %100 net kazanç garantisi maalesef verilemez. Genellikle risk iştahı yüksek olan ve dijital sanattan para kazanmak isteyen orta vadeli yatırımcılar NFT avatar alım-satım işlemlerine yönelirler.

NFT avatarlar aslına bakılırsa NFT pazarlarındaki fiyatlanma değerlerinin haricinde içsel bir değere sahip değiller. Bir NFT avatarı yarattığınızda onun değerini ancak onu almak isteyen kullanıcının razı olduğu ödeme rakamıyla ölçebilirsiniz. Kısacası NFT’ler bir nevi bekleme-görme ve kazanma sürecini temsil ederler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri Haberleri