Bitcoin ve Ethereum Sahipleri Son Piyasa Düşüşünden Nasıl Etkilendi?

Son dönemdeki piyasa düşüşü, Bitcoin [BTC] ve Ethereum [ETH] sahiplerini ciddi şekilde etkiledi. Ancak etkilenen sadece sahipleri değildi.

Son dönemdeki piyasa düşüşü, Bitcoin [BTC] ve Ethereum [ETH] sahiplerini ciddi şekilde etkiledi. Ancak etkilenen sadece sahipleri değildi.

Finansman Oranlarında Düşüş

BTC ve ETH için finansman oranları son birkaç gün içinde önemli ölçüde düştü. Negatif kripto finansman oranları, bazı yatırımcıların fiyat düşüşünün yakın olduğunu düşünmelerine neden olabilir, bu da onları varlıklarını satmaya veya kısa pozisyonlar almaya teşvik edebilir.

Bu satış baskısı, BTC ve ETH için gerçek bir fiyat düşüşüne katkıda bulunabilir.

Negatif finansman oranları ile, uzun vadeli vadeli işlem sözleşmelerini elde tutmak daha az çekici hale gelir. Ücretler, potansiyel karları azaltarak bazı trader'ların uzun pozisyonlarını çözmesine veya yeni pozisyonlar açma konusunda daha temkinli davranmasına neden olur.

Bu durum, genel alım baskısını azaltır ve BTC ve ETH için fiyat desteğini zayıflatabilir.

Duyarlılıktaki değişim, kısa vadede daha yüksek volatiliteye yol açabilir. Uzun ve kısa pozisyonlar mücadele ederken, BTC ve ETH için fiyat dalgalanmaları daha belirgin hale gelebilir.

Öte yandan, finansman oranlarındaki önemli ve sürekli bir düşüş, bazı yatırımcılar tarafından ters bir gösterge olarak görülebilir. Bunu aşırı karamsarlık işareti olarak değerlendirerek, BTC ve ETH için indirimli fiyatlardan alım fırsatı olarak görebilirler.

Bitcoin ve Ethereum'da Artan Boğa Sentimenti

Yazı yazılırken, trader'lar Bitcoin konusunda hafif bir şekilde iyimserdi çünkü uzun pozisyonlar nihayet kısa pozisyonları aşarak tüm işlemlerin %50,7'sini oluşturuyordu.

Ethereum da benzer bir şekilde boğa sentimentinde bir artış yaşadı ve ETH üzerindeki uzun pozisyonların oranı %50,9'a yükseldi.

Fiyat Dalgalanmaları ile İlgili Artan İvme Volatilitesi (IV)

BTC ve ETH için İvme Volatilitesi de bu dönemde arttı. IV'deki bir artış, opsiyon trader'larının BTC ve ETH için gelecekte önemli fiyat hareketlerinin daha yüksek bir olasılığını fiyatladığını gösterir.

Bu, piyasaların gelecekteki yönü hakkındaki belirsizliğin arttığını gösterir. Piyasa duyarlılığı ağır bir şekilde düşüş yönünde değişirse, negatif finansman oranları, artan kısa satış nedeniyle herhangi bir fiyat düşüşünü şiddetlendirebilir.

Buna karşılık, ani bir olumlu değişim, yüksek volatilite nedeniyle daha önemli bir fiyat artışına yol açabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri Haberleri