Bitcoin Fiyatında Sert Düşüş Yaşandı, Elon Musk Etkisi Hissedildi

Lider kripto para birimi Bitcoin yeni haftaya çok sert düşüş ile başladı. Bir süredir istediği yükselmeyi yapamayan ve düşüş potasında olan birim, son olarak da ünlü isim Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar ile birlikte çok önemli bir kayıp yaşadı.

Son olarak düşüş ile 42 bin dolar bandına düşüş yaşayan birim, şimdilik 45 bin dolar bandından işlem görüyor. Ancak bu durumda birimin yaklaşık olarak 1 aydaki kaybı yüzde 35 seviyesine ulaşmış oldu. BTC sert fiyat hareketi ile birlikte pek çok yatırımcının da mağdur olmasına yol açtı. Kısa sürede hızlı yükseliş yaşamış olan BTC’de düzeltme hareketleri de çok sert oluyor. 14 Nisan 2021 tarihinde 64 bin dolar bandına yükselmiş olan birim 17 Mayıs günü ise en son 42 bin dolar bandına düşüş gösterdi. Bu kapsamda da 33 günde yüzde 35 oranında kayıp yaşadı.

Elon Musk Etkili Oldu

 

Bir zamana kadar Bitcoin’e verdiği destek ile tanınan Elon Musk, Twitter üzerinden bir kullanıcının sorduğu soruya yanıt vermesi üzerine BTC fiyatlarında düşüşe neden oldu. Musk, yapmış olduğu açıklama ile birlikte Tesla’nın elindeki tüm coinleri satabileceğini ima etti. Kullanıcının Musk’ın bu yüzden suçlanmayacağını ifade etmesi üzerine Musk’ın “kesinlikle” şeklinde yanıt vermesi Tesla’nın elindeki birimleri çıkarabileceğine piyasalar tarafından yorumlandı. Bu durum da önemli bir düşüşe neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri Haberleri