28 Eylül: Bitcoin ve Altcoin Piyasa Görünümü

Bitcoin, yazının kaleme alındığı esnada %0,9’luk bir artışla 65.737 dolar seviyesinden işlem görüyor. Türk lirası bazında ise 2.264.985 TL civarında bir değere sahip.

Kripto para piyasaları, 28 Eylül itibarıyla genel bir yükseliş trendi içinde işlem görüyor. Bitcoin, yazının kaleme alındığı esnada %0,9’luk bir artışla 65.737 dolar seviyesinden işlem görüyor. Türk lirası bazında ise 2.264.985 TL civarında bir değere sahip.

Diğer büyük kripto para birimleri de benzer şekilde hafif yükselişler sergiliyor. Ethereum (ETH) %0,7 artışla 2.670 dolar, BNB (BNB) %0,2 artışla 601 dolar, Ripple (XRP) ise %1,3’lük yükselişle 0,592 dolar seviyesinden işlem görüyor.

En dikkat çekici hareketlerden biri ise Dogecoin (DOGE)'de yaşanıyor. DOGE, %11,5’lik büyük bir yükselişle 0,123 dolar seviyesine ulaşarak yatırımcıların ilgisini çekiyor. Diğer popüler altcoinlerden Toncoin (TON) %1 artışla 5,83 dolar, Solana (SOL) ise %5,1’lik bir artışla 157 dolar civarında işlem görüyor.

Altcoinler Arasında En Çok Yükselen ve Düşenler

Son 24 saatlik zaman diliminde, Nervos Network (CKB), %11,6 oranındaki yükselişiyle en çok değer kazanan altcoin oldu ve şu anda 0,01893 dolar seviyesinden işlem görüyor. Öte yandan, en büyük kaybı yaşayan altcoin ise Popcat (POPCAT) oldu; %12,3’lük düşüşle 0,91 dolar seviyesine geriledi.

Bu değişimlerle birlikte, altcoin piyasasında hareketli bir dönem yaşanıyor ve yatırımcıların yakından takip ettiği fiyat dalgalanmaları gözlemleniyor.

Piyasa Değerleri ve Hacimler

Kripto para piyasasının toplam değeri 2,5 trilyon dolar seviyelerinde seyrediyor. Bitcoin’in piyasa değeri ise 1,30 trilyon dolar civarında bulunuyor, bu da Bitcoin’in toplam piyasa içerisindeki güçlü konumunu sürdüğünü gösteriyor.

24 saatlik kripto para işlem hacmi ise 113 milyar dolar civarlarında seyrediyor. Bu yüksek hacim, kripto para piyasalarının son dönemde yaşadığı volatiliteyi ve piyasanın genel dinamiğini yansıtıyor.

Dolar Endeksi ve Döviz Kurları

Piyasa hareketleri sadece kripto paralarla sınırlı değil. Dolar Endeksi (DXY) 100,8 seviyesinde seyrediyor ve dolar/TL paritesi %0,08 artışla 34,18 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise %0,14’lük bir yükselişle 38,18 TL seviyesine ulaşmış durumda.

Bu döviz kurlarındaki yükselişler, genel piyasa hareketleriyle birlikte dövize olan talebin de artmaya devam ettiğini gösteriyor.

Kripto Para Tasfiyeleri

Son 24 saatte, kripto para piyasasında 152 milyon dolar değerinde tasfiye gerçekleşti ve bu tasfiyelerden 66 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi. Tasfiye olan pozisyonların %67,95’ini short (kısa) pozisyonlar oluşturdu. Bu durum, birçok yatırımcının piyasanın düşeceği beklentisiyle açtıkları pozisyonlardan zarar ettiğini gösteriyor.

Tasfiyelerin en büyük kısmı Bitcoin (BTC) üzerinde gerçekleşti. Bu durum, Bitcoin’in büyük fiyat dalgalanmalarına karşı hassas olduğunu ve piyasadaki büyük pozisyonların likiditeye zorlandığını işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri Haberleri