Ethereum Güncellemesi Sonrası Boğa Koşusu Başlar mı?

Ethereum ağ yükseltmesinin “Ethereum Merge” olarak bilinen yeni aşaması yaklaşıyor. Son aylarda keskin düşüşler yaşayan DeFi protokollerinin getirilerinde ve kripto para birimlerinin değerlenmesinde yeni gelişmeler beklentileri getiriyor .

Özellikle Mayıs ayı piyasa için oldukça sert geçti. Yüksek enflasyonu ve TerraUSD'nin (UST) beklenmedik ve etkili çöküşünü kontrol altına almak için Federal Rezerv ( Fed ), ABD Merkez Bankası'ndan finansal sıkılaştırma duruşları aldık . Bu faktörler tüm kripto ekosistemini etkiledi: Bitcoin (BTC) hala 150.000 BRL'nin altında ve Ether 9.000 BRL'nin altında.

Yine de birçoğu, önümüzdeki aylarda bu aşağı yönlü kripto piyasası eğilimine son verecek potansiyel bir geri dönüşü dört gözle bekliyor. Bu, Ethereum 2.0 ağ yükseltmesindeki en önemli adım olan Merge. Ardından, bunun ne olduğunu, ne zaman ve neyin değişeceğini ve kripto topluluğu için sonuçlarının ne olacağını daha iyi anlayacağız.

Ethereum Boğa Koşusuna Başlayacak mı

Ethereum ağı, Bitcoin ağından sonra en önemli blok zinciridir. 2014 yılında Vitalik Buterin tarafından , yalnızca finansal işlemler değil, blok zincirlerinde veri depolama ve hesaplama işlemleri gerçekleştirme olasılığını açan merkezi olmayan bir ağ olarak oluşturuldu.

Böylece akıllı sözleşmeler , merkezi olmayan uygulamalar ( dApp'ler ) ve merkezi olmayan finans ekosistemleri ( DeFi ) ortaya çıktı. Ethereum ayrıca herhangi bir ikincil kripto para biriminin tahsisine izin verirken, yerel para birimi dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan ether'dir.

Kuruluşundan bu yana topluluk, Ethereum ağını daha verimli, ölçeklenebilir, tıkanıklıktan uzak ve dApp'lerin oluşturulması ve işletilmesine daha elverişli hale getirmek için seferber oldu.

Ethereum 2.0 projesi bu şekilde doğdu, şimdi “Uzlaşma Katmanı” terimiyle yeniden ifade edildi: eklentilerin uygulanması ve doğrulama mekanizmasından Hisse Kanıtı'na (Pos) geçiş için çok adımlı bir plan ) , mevcut İş Kanıtı (PoW) yerine. Kısacası, işlemlerin çok daha az gaza mal olması ve katlanarak daha hızlı olması bekleniyor ve ether madenciliği sona erecek.

"Birleştirme" nedir?

Birleştirme "füzyon" anlamına gelir. Bu aşama, bugün Ethereum ağını oluşturan iki katmanın birleşiminden başka bir şey değildir: Ana katman ve Aralık 2020'den beri Katılım Kanıtı ile çalışan Beacon Chain katmanı.

Şu ana kadar Beacon Chain steril ve paralel durumda ve ETH'yi stake etmekten başka herhangi bir görevi yerine getirmek mümkün değil . Birleştirmeden sonra, Ethereum ana ağı, işlemlerin ve akıllı sözleşmelerin tüm işlevlerini getirerek Beacon Zincirinin bir parçası olacak. “ Zorluk bombası ” adı verilen ek bir kod, ağı kasıtlı olarak yavaşlatacak ve doğrulayıcıların yalnızca Proof of Stake ile çalışmasını sağlayacaktır.

Birleştirme ne zaman gerçekleşecek?

Yenilik, Vitalik Buterin'in yakın zamanda Birleştirme aşamasının bu yılın Ağustos ayında gerçekleşeceğini duyurmasıdır. Ethereum Foundation ekibi, Merge'in hazır olduğunu ve şimdi sadece birkaç testin daha yapılması gerektiğini bildirdi ; son hazırlıklar üç ayı geçmemelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ethereum (Eth) Haberleri Haberleri