Vakıfbank EFT İptal Etme Nasıl Yapılır?

Bankacılık işlemlerinden en çok merak edilen konuların  başında Eft iptal etme nasıl yapılacağıdır. Bu yazımızda Vakıfbank eft iptal etme nasıl yapılır, sorusuna kapsamlı bir çözüm yolu sunma amaçlanmıştır. Günümüz teknolojisi ile birlikte bankacılık sektörü de oldukça ilerleyerek biz müşterilerinin hayatını oldukça kolaylaştırdı. Bunun en güzel örneğinde nerde olduğumuzun önemi olmadan istediğimiz kişiye istediğimiz zamanda bir tuşla para gönderebilmemiz. İster kendi bankanız olsun ister başka banka para göndermek günümüz şartlarında artık çok kolay.

Tabi bu işlemleri yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli ayrıntı bulunuyor. Eğer EFT yapmak istediğiniz kişinin bilgilerini hatalı girerseniz göndermiş olduğunuz para başka birine gidebilir veya yaptığınız EFT işlemini herhangi bir sebepten iptal etmek isteyebilirsiniz. İşte tam bu noktada EFT iptal işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Peki EFT iptal işlemi nasıl yapılır ? Hazırlamış olduğumuz bu yazıda Vakıfbank EFT İptal etme işleminin nasıl yapıldığına dair bilgiler paylaşacağız. Yazımızı okumaya devam ederseniz aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.

Vakıfbank EFT İptal Etme Nasıl Yapılır

  • Müşteri Hizmetlerini Arayarak EFT iptal Etme
  • Şubeye Giderek EFT İptal Etme
  • İnternet veya Mobil Bankacılık Üzerinden EFT iptal Etme

Vakıfbank EFT İptali

Vakıfbank müşterileri EFT işlemini gerçekleştirdiği zaman, gönderdiğiniz para ilk önce Vakıfbank havuzunda daha sonra ise karşı bankanın havuzunda bekleyerek en son olarak da gönderdiğiniz kişiye ulaşıyor. Yapılan bu işlem ise ortalama 10 dakika kadar sürebiliyor. Yanlış bir EFT işlemi yaptığınız da işlemi hemen iptal etmeniz gerekiyor çünkü gönderdiğiniz para başka birinin hesabına geçebilir. Bu yüzden yaptığınız hatalı işlemi hemen iptal edin ki hatayı düzeltmek vaktinizi almasın. Bu nedenle gönderdiğiniz para henüz  Vakıfbank’ın havuzunda iken işlemi iptal etmeniz sizin için iyi olacak. İptal işlemini 3 farklı yol izleyerek gerçekleştirebilirsiniz.

1 – Müşteri Hizmetlerini Arayarak EFT iptal Etme

Gönderdiğiniz EFT’yi iptal etmek için çok hızlı davranmalısınız. Bu yüzden  0850 222 07 24 ve 444 0 724 numaralarını arayarak Vakıfbank müşteri temsilcisine bağlanabilir ve hatalı EFT işlemini iptal ettirmek için gerekli talimatı verebilirsiniz.

Vakıfbank Müşteri hizmetlerine bağlanmak her zaman kolay olmayabiliyor. Bu yüzden sesli yanıt sistemini kullanmadan ilerleyin ki yaptığınız hatalı EFT işlemini hemen iptal edebilin.

Müşteri hizmetlerine bağlandığınızda temsilciniz size yaptığınız işlemin EFT sorgu numarasını sorabilir. Bu numara dekontun üzerinde yazmaktadır. Böylece talebiniz hemen işleme alınır. EFT işleminin büyüklüğüne göre sizden istenecek bilgi ve belgelerde değişiklik olabileceğini unutmayın.

2 – Şubeye Giderek EFT İptal Etme

Şubeye gitme seçeneğini seçerseniz sizin biraz yorucu ve zaman kaybı olabilir. Çünkü şubeye gidince sıra beklemeniz gerekebilir ve siz sıradayken para karşı hesaba yatmış olabilir. Eğer para karşı tarafa iletilmediyse en yakın Vakıfbank şubesinden işlemi iptal ettirebilirsiniz.

3 –  İnternet veya Mobil Bankacılık Üzerinden EFT iptal Etme

Diğer yöntemlere göre en hızlı olanı mobil bankacılıktır.  EFT yapmak istediğimizde genelde internet veya mobil bankacılık tercih edilmekte. EFT işlemini iptal etmek için hızlı bir şekilde internet ya da mobil bankacılığa giriş yapın ve para transferleri bölümünü seçin. Burada çıkan ekrandan EFT işlemini iptal edebilirsiniz. Eğer İnternet veya mobil bankacılığı daha önce kullanmadıysanız öncelikle şubenizden veya müşteri temsilcinizden şifre almış olmanız gerekmektedir.

Yukarıda anlatılan yöntemler ile EFT iptal etme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat gönderdiğiniz para karşı bankanın müşterisine ulaştıysa, bu durumda önce Vakıfbank müşteri hizmetlerini  aramanız gerekiyor. Müşteri hizmetleri sizi karşı bankanın ilgili birimine yönlendireceklerdir ve parayı yanlışlıkla gönderdiğiniz kişiye ulaşmayı deneyerek karşı tarafın iptal etme işlemini onaylayıp, onaylamadıklarını soracaklardır. Parayı gönderdiğiniz kişi işlemi onaylarsa gönderdiğiniz para tekrar hesabınıza geçer ancak onaylamazsa işler burada biraz karışabilir. Sizin için oldukça meşakkatli bir süreç başlayabilir böyle bir durumda hukuki yollara başvurabilirsiniz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri Haberleri