SASA’nın EBRD ile 75 Milyon Euro’luk Kredi Anlaşması

Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA), PTA üretim tesisi için Avrupa'dan 75 Milyon Avroluk kredi sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Adana, Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA) şirketinin kuruluş yeri olarak yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. EBRD tarafından sağlanan 75 milyon Euro’luk kredi ile desteklenen ve yıllık 1,6 milyon ton kapasiteli bu dev tesis, PTA (Pür Tereftalik Asit) üretimi konusunda Türkiye'nin lideri olmayı hedefliyor.

Projenin Finansmanı ve Ekonomik Etkileri

Adana’daki bu stratejik yatırım, SASA’nın büyüme vizyonunu yansıtıyor. 75 milyon Euro değerindeki kredi anlaşması, iş dünyasına ve ekonomiye güçlü bir adım atma konusunda ciddi bir destektir. Bu anlaşma ile birlikte Türkiye’nin petrokimya endüstrisindeki yeri daha da güçlenecek ve yeni iş imkânları yaratılacak.

Üretim Kapasitesi ve Teknoloji

PTA üretim tesisi, yılda 1.6 milyon ton kapasiteye sahip. Bu kapasite, dünya standartlarına uygun, çevre dostu bir üretim sürecini garanti ediyor. Tesis, yüksek teknolojili ekipmanlar ve modern sistemler kullanılarak inşa edilecek, SASA şirketini sektöründe bir dünya lideri yapacak.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Üretim

SASA, sürdürülebilirlik ilkesini benimseyerek, çevreye duyarlı bir üretim sürecini esas alıyor. Pür Tereftalik Asit üretiminde çevre dostu teknolojiler kullanılarak, karbon ayak izi minimuma indirilecek.

Yatırımlarda Devlet Yardımları

14 Eylül'de yapılan açıklamada, SASA’nın 2024 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınması beklenen Elyaf Üretim Tesisi için devletten 8.094.028.599 TL tutarında yardım alacağı belirtildi. Bu yardım, şirketin büyüme hedeflerini daha da ileri taşıyacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri Haberleri