Merkez Bankası Faiz Kararına Saatler Kala İslam Memiş'ten Flaş Altın Uyarısı

Piyasadaki tüm dikkatler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Faizin yüzde 14'te sabit tutmasını bekleniyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, faiz kararından sürpriz beklemiyorum deyip altın ve gümüşle ilgili flaş uyarılarda bulundu.

İslam Memiş Merkez Bankası'ndan Sürpriz Beklemiyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş de Merkez Bankası'nın faiz kararında sürpriz yaşanmayacağını söyledi. "14:00’de TCMB’nin faiz kararı var. Burdan da sürpriz bir karar beklemiyorum" diyen İslam Memiş, altın ve dolarda agresif bir yükseliş beklemediğini ifade edip, yatırımcıyı yükseliş için zamanın daraldığı konusunda uyardı.

İslam Memiş'e Göre Altında Son Alım Fırsatı

Son alım fırsatını vermeden yıl içinde öngördüğüm yükselişin başlamasını beklemiyorum. Ancak zaman daraldı.

2022'de altın ve gümüşü tutamazlar!

Her ne kadar faiz artırım sürecini başlatsa da enflasyon süreci çok sancılı olacak. İslam Memiş 2021’de manipüle edilen emtiaları 2022’de tutamazlar, başka yalan kalmadı sözlerini kullandı. Piyasa uzmanı Memiş 2022 yılı için öngördüğü ons altında 2.150 dolar, gram da 1.450 lira. İslam Memiş, 1-2 hafta içindeki geri çekilmeleri son fırsatlar olarak yorumuyor.

Gümüş 2022'de altını tahtından edecek

İslam Memiş gümüşün 2022’de yine altına kıyasla daha fazla değerleneceği öngörüyor. Piyasa uzmanı Memiş gümüşün 2022’de altını tahtından eden bir fiyatlama ile yılı tamamlamasını bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri Haberleri