Dolar Kuru Mart 2021 Döneminin En Düşük Seviyesini Gördü

Mart ayı ortalarında ABD 10 yıllık Hazine tahvil faizlerindeki beklenmedik artış ile birlikte artışa geçen ve 7,78 TL seviyesini test eden dolar kuru, Mart ayının üçüncü işlem haftasında dalgalandıktan sonra, alınan kararlar ve atılan adımlar doğrultusunda gerileme yaşadı ve bu gerileme ile birlikte dolar/TL kuru Mart 2021 döneminin en düşük seviyesine ulaştı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faiz kararı sonrası 7,65’ten 7,50 seviyesine gerileyen dolar/TL kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 200 baz puanlık politika faizi artış kararının ardından 7,28 seviyesine kadar gerilemişti. Enflasyon hedefleme stratejisi ile gelen önden yüklemeli güç sıkılaştırma adımı olarak atılan faiz artış kararı sonrası politika faizi de %19 seviyesine çıkmış oldu.

Uzmanlar Faiz Kararını ve Dolar Kurunu Değerlendirdi

Mart ayının üçüncü işlem haftasında dalgalanan dolar kuru, haftanın son işlem gününe 7,32 TL seviyesinde giriş yapmış ve gün içinde 7,25 TL seviyesine kadar gerilemişti. Gün içinde en yüksek 7,36 TL seviyesini gören dolar kuru, en düşük ise 7,20 TL seviyesini gördü.

7,20 seviyesine kadar çekilen dolar kuru, bu seviye ile birlikte Mart 2021 döneminin de en düşük seviyesini görmüş oldu. Dolardaki hareketliliği ve merkez bankalarının faiz kararlarını değerlendiren Gedik Yatırım – Yatırım Danışmanı Onurcan Bal “Merkez Bankası’nın faiz adımı ile küresel düzeyde doların değer kazandığı gün içinde TL %2’nin üzerinde yükseldi” sözlerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri Haberleri