Analistlerden Açıklama: FED'in Faiz Kararından Sonra Altın Bu Seviyeleri Görebilir!

Son iki haftanın en düşük seviyelerin de seyreden altın, gösterdiği düşüş sebebi ile yatırımcılarını oldukça endişelendiriyor. Altının iler ki zamanlarda hangi fiyatlardan işlem göreceğini merak eden yatırımcılar, bu hafta gösterge faiz oranlarını yükseltmesi beklenen FED'den gelecek kararı bekliyor. Analistlerin ise bu konu hakkındaki görüşler haberimizde..

CMC Markets Altının Popülerliğinin Azaldığını Belirtti

Salı günü yaptığı açıklamada ABD Hazine getirilerindeki son keskin artışın “sert para politikasına işaret edebilecek bir açıklamanın ötesinde altının popülerliğini  azalttığını” belirten CMC Markets UK baş piyasa analisti Michael Hewson, altında yaşanan düşüşün nedenlerinden biri olarak da Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini gösterdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanmamasından dolayı ve FED'in yapacağı faiz açıklamasından önce altın önemli bir ölçüde değer kaybetti.

ONS Altın 1900 Dolar Seviyelerini Görebilir

Wall Street ekonomistlerinin yüzde 0.9’luk kazanç tahminlerinin altında kaldığını göstermesinin ardından altın düşük fiyattan işlem görmeye devam etti. FED'in Çarşamba günü faiz oranlarında %25'lik bir artış gerçekleştirmesi tahmin ediliyor ve bu durumun yaşanmasından önce altın fiyatında sert düşüşler görülüyor.

Fed’in enflasyonun etkilerini azaltmak için oranları artırmaya çalışmasıyla birlikte altının “risk-ödül” özelliğinin bir kısmını kaybettiğini belirten SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, altında ilerleyen zamanlarda düşüş yaşanabileceğinin sinyallerini verdi.

Aynı zamanda olası artışların ABD Hazine satışlarını tetikleyebileceğini ve getirileri daha da yükseltebileceğini belirten Swissquote Bank’ta kıdemli analist olan İpek Özkardeşkaya, devlet borcuna karşılık verimsiz altına sahip olmanın fırsat maliyetini yükseltebileceğini de sözlerine ekledi. Sonrasında şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna savaşında diplomatik bir çözüm bulmakta art arda başarısız olunması, artan ABD getirilerinin üstesinden gelebilir ve altında 1.900 dolar civarındaki düşüşe zemin hazırlayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri Haberleri