Altın, gümüş Fiyatları Düşüşte! Jackson Hole 2022'de Ne Bekleniyor!

Tüm piyasalar bugün gerçekleşecek olan Jackson Hole toplantısında çıkacak kararlara odaklandı. Altın, gümüş ve kripto para piyasalarında düşüş devam ediyor. Jackson hole 2022'de hangi kararların alınması bekleniyor!

Altın ve gümüş fiyatları, Cuma günü ortasında düşmeye devam ediyor.Her iki metalde de vadeli işlem piyasalarında kısa kapama ve nakit piyasalarda algılanan değer alımı öne çıkıyor. Bununla birlikte, ABD doları endeksi günlük dip seviyesinden yükseldi ve ham petrol fiyatları erken kazanımlarını kaybetti, bu da metalleri günlük zirvelerinden itti. Ekim altın vadeli işlemlerien son 8.10 dolar artışla 1.760.20 dolardan işlem görüyordu. Eylül Comex gümüşüvadeli işlemler en son 0.173 dolar artışla ons başına 19,085 dolardan işlem görüyordu.

Perşembe günü başlayan Wyoming Federal Rezerv yıllık sempozyumu Jackson Hole'a sabitlendi. Toplantıda birkaç Fed yetkilisi basına açıklamalarda bulundu ancak piyasalar tepki vermedi. Yatırımcı daha çok Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma sabahı yaptığı konuşmayla ilgileniyor. Geçmiş Jackson Hole Fed toplantıları piyasaları önemli ölçüde değiştirmiştir. Piyasalar, Powell'ın ABD para politikasına ve Fed'in enflasyonla mücadelesine karşı şahin davranmasını bekliyor.

ABD hisse senedi endeksleri öğlen saatlerinde daha güçlü. Perşembe günkü ABD veri noktası, ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla büyüme tahmininin ikinci tahminini %0,6 düşüşle ve ilk çeyrekteki %0,9 düşüşle karşılaştırıldığında gördü. Bu, ABD'yi teknik olarak ekonomik bir durgunluğa sokar.

Öte yandan Çin merkez bankası, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin karşı karşıya olduğu şiddetli rüzgarlar ve Çin'in sıfır Covid politikasının sonuçları arasında bir trilyon yuan'lık teşvik planını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri Haberleri