Swissblock Baş Stratejisti: Bitcoin’de (BTC) Yılın Son Çeyreğinde Büyük Hareketler Bekleniyor

Bitcoin içinse yeni hedeflerinin 115.000-123.000 dolar aralığında olduğunu belirterek, bu fiyat patlamasının yılın son çeyreğinde gerçekleşeceğini öngördü.

Swissblock’un baş makro stratejisti Henrik Zeberg, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlarla, yılın son çeyreğinde Bitcoin (BTC) için önemli fiyat hareketleri öngördüğünü belirtti. 155,900 takipçisiyle paylaştığı öngörüsüne göre, piyasa koşulları tam da iki yıl önce tahmin ettiği kritik noktaya ulaştı.

Zeberg, 2022’nin Kasım ayında yaptığı tahminin tabanına ulaştıklarını ve bu aşamada S&P500’ün 5770 seviyesinde olduğunu belirtti. Ayrıca, S&P500 için zirve hedeflerini 6100-6300 seviyesine revize ettiğini ve Fibonacci seviyelerinin daha kesin hale geldiğini ifade etti. Bitcoin içinse yeni hedeflerinin 115.000-123.000 dolar aralığında olduğunu belirterek, bu fiyat patlamasının yılın son çeyreğinde gerçekleşeceğini öngördü. Ancak Zeberg, bu rallinin sonunda bir duraklama ve ardından resesyonun geleceği konusunda uyardı.

Şu anda, BTC 61.999 dolar seviyesinden işlem görüyor ve bu tahmine göre BTC’nin 123.000 dolara yükselmesi, kripto para biriminde %98’lik bir artışı temsil ediyor.

Ancak, her trader BTC'nin kısa vadeli geleceği konusunda bu kadar iyimser değil. Kripto analisti Benjamin Cowen, 862,400 takipçisiyle yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in hızlanmadan önce bir veya iki mevsim daha yavaşlayabileceğini söyledi. Cowen, Nisan ayında yaptığı tahminde, Bitcoin’in “orta döngü zirvesi” sonrası 6-9 ay boyunca sakinleşeceğini öngördüğünü belirtti. Bu dönemin minimum 6 ayını tamamladıklarını, ancak çeyreğin ilerleyen dönemlerinde işgücü piyasasıyla ilgili bir korku yaşanırsa BTC’nin tekrar düşüş gösterebileceğini söyledi. BTC’nin bu durumda 100 haftalık basit hareketli ortalama seviyesine gerileyebileceğini ve konsolidasyonun dokuz aya kadar uzayabileceğini ifade etti.

Bu tahminler, kripto para piyasalarında dikkat çekici bir belirsizlik ve farklı görüşlerin olduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitcoin (Btc) Haberleri Haberleri