Bitcoin’de Kurumsal Yatırımcı Hareketliliği: 1,2 Milyar Dolarlık Giriş

Bitcoin (BTC) fiyatı, son dönemlerdeki yükselişlerle birlikte 64.000 dolar seviyesini korumaya çalışırken, kurumsal kripto para fonlarına ciddi bir yatırım girişi olduğu gözlemlendi.

Bitcoin (BTC) fiyatı, son dönemlerdeki yükselişlerle birlikte 64.000 dolar seviyesini korumaya çalışırken, kurumsal kripto para fonlarına ciddi bir yatırım girişi olduğu gözlemlendi. CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre, iki hafta önce 321 milyon dolar yatırım alan kripto para fonlarına, bu sefer 1,2 milyar dolarlık giriş yapıldı.

FED Kararı Sonrası Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin’e Yöneldi

ABD Merkez Bankası (FED)’in faiz kararı sonrası oluşan olumlu piyasa havası, Bitcoin’de kurumsal yatırımcıların da yeniden harekete geçmesine yol açtı. Özellikle spot ETF’lerde durumun olumlu seyretmesi, Bitcoin’e olan ilgiyi artırdı. Grayscale fonlarının, önceki haftalardaki devasa çıkışlarına kıyasla geçtiğimiz hafta daha dengeli bir tablo çizdiği görüldü. Bunun yanı sıra, BlackRock gibi dev yatırım şirketlerinin büyük çaplı yatırımları, Fidelity ve Ark Invest gibi fonların da ETF’lerine olan girişler yatırımcılar arasında sevinçle karşılandı.

Ethereum ETF’lerine Yeniden İlgi

Ethereum, ETF listelemelerinin ardından ilk haftalarda hem pozitif hem de negatif kapanışlarla inişli çıkışlı bir grafik çizmişti. Ancak geçtiğimiz hafta Ethereum, yeniden pozitife döndü ve 86 milyon dolarlık giriş elde etti. Bununla birlikte, Bitcoin’e olan ilgi liderliğini sürdürdü ve geçtiğimiz hafta tam 1,07 milyar dolar yatırım aldı.

CoinShares’in Raporunda Bölgesel Yatırımcı Duyarlılığı Kutuplaştı

CoinShares tarafından yayınlanan raporda, bölgesel bazda yatırımcı duyarlılığının farklılaştığı belirtildi. ABD ve İsviçre, sırasıyla 1,2 milyar dolar ve 84 milyon dolar yatırım girişi görürken, İsviçre’deki bu girişlerin 2022 ortasından bu yana en yüksek seviyede gerçekleştiği vurgulandı. Öte yandan, Almanya ve Brezilya’da çıkışlar yaşandı; Almanya’da 21 milyon dolar, Brezilya’da ise 3 milyon dolar çıkış gerçekleşti.

Solana ve Altcoinlerde Kurumsal Kaçış

Kurumsal yatırımcılar, bir dönem Solana, Chainlink, Cardano, Litecoin ve Ripple gibi altcoinlere yoğun bir şekilde yatırım yapıyordu. Ancak Bitcoin’de yaşanan düşüş, birçok kurumsal yatırımcının bu altcoinlerden de çekilmesine neden oldu. Özellikle Solana, 4,8 milyon dolar çıkış yaşarken, Litecoin’e 2 milyon dolar, Ripple’a ise 800 bin dolar yatırım girişi oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitcoin (Btc) Haberleri Haberleri