Bitcoin Madencisi Bitfarms 3'üncü Çeyrekte Ne Kadar Bitcoin Sattı?

Bitcoin madenciliği firmalarından biri olan Bitfarms'ın üçüncü çeyrek raporunda , 3 üncü çeyrekte ürettiğinden daha fazla BTC sattığını gösteriyor. Bitfarms 1,515 BTC çıkarırken 2,595 BTC sattı.

Bitcoin madenciliği firmalarından biri olan Bitfarms'ın üçüncü çeyrek raporunda , 3 üncü çeyrekte ürettiğinden daha fazla BTC sattığını gösteriyor. Bitfarms 1,515 BTC çıkarırken 2,595 BTC sattı.

Bitfarms, maliyetleri düşürerek ve borç yükümlülüklerini önemli ölçüde azaltarak ayı piyasasında hayatta kalma konumunu güçlendirmeye odaklandığını belirtti.

Bitfarms firmasının 55 milyon dolarlık makine teminatlı borcu ve 23 milyon dolarlık Bitcoin teminatlı borcu bulunmakta.

Bitfarms'ın likiditesi mercek altında

Bitcoin madenciliği analisti Jaran Mellerud, Bitfarms'ın Bitcoin satışlarının borç yükünü azaltmasına yardımcı olurken, madencinin fazla Bitcoin kalmadığını söyledi.

“(Bitfarms) 38 milyon dolar nakit ve 2.064 bitcoin tutuyor. Sorun şu ki, bu Bitcoin'lerin 1.724'ü teminat olarak taahhüt edilmiş ve şirkete sadece 44 milyon dolarlık toplam rehinsiz likidite veriyor."

Bitcoin fiyatı, krediye %125'lik bir teminat değeri sağlaması gerektiğinden, firma için bir başka büyük zorluk teşkil ediyor.

Mellerud, Bitfarms'ın 2.064 Bitcoin mevduatının kredisine oranı %141'ine eşit olduğunu söyledi. Dolayısıyla, BTC'nin fiyatı yaklaşık 14.200 $'a düşerse, şirketin kredisi tasfiye edilebilir.

Mellerud, "şirketin likiditesinin planlanan genişlemelerini finanse etmek için yetersiz olduğu" sonucuna vardı.

Bitfarms maliyetleri düşürüyor

Bitfarms'ın üçüncü çeyrek raporu, firmanın genel ve idari giderlerinin, gayri nakdi hisse bazlı tazminat hariç, %15 düşüşle 6 milyon $'a düştüğünü ortaya koydu.

Bu konuda konuşan Mellerud, firmayı rakiplerine kıyasla idari maliyetlerini nispeten düşük tutarken üretim maliyetlerini en aza indirdiğinden dolayı övgülerde bulundu.

Mellerud'a göre Bitfarm'ın daha ucuz elektriğe erişimi var çünkü oranları kWh başına yaklaşık 0,05 $ olan sektör medyanından önemli ölçüde düşük. Bitfarms, Washington'da kWh başına 0,027 $, Arjantin'de kWh başına 0,03 $ ve Quebec'te kWh başına 0,046 $ ödemeyi bekliyor.

şirketin gelirinin çoğu, gelirinin %80'inden fazlasını oluşturan Quebec tesislerinden geliyor.

Ancak, Bitcoin madenciliği firmasının Güney Amerika'ya genişleme planı bürokrasi nedeniyle aksıyor. Mellerud, şirketin dış finansmana ihtiyaç duyabileceğini veya genişleme planlarında kesintiye gidebileceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitcoin (Btc) Haberleri Haberleri