Vebitcoin Nedir? Vebitcoin Güvenilir Mi?

Kripto para birimleri son yıllarda gerek yatırımlarda gerekse online şekilde gerçekleştirilen alışverişlerde ilk kullanılan sistemlerden birini oluşturmaktadır. Vebitcoin kripto paraların alım satım yapıldığı bir borsadır. Ancak Kripto paralar üzerinden madencilik yaparak kar elde eden ciddi bir kesim de vardır. Kendilerine özel borsaları olan para birimleri bu borsalar üzerinden yönetilmektedir. Alım satım yapabilmek adına kendileri için cüzdan hesabı açan kullanıcılar para çevrimlerini de aynı hesaplar üzerinden gerçekleştirmektedir. Vebitcoin Ekşi Sözlük konu başlıkları arasında aynı içeriklerle alakalı başlıklardan biridir. Bahsedildiği üzere Kripto olarak alım ve satım yapılabilmesi için belli aracıların kullanılması lazımdır. Vebitcoin de bu alanda ismini en çok duyurmuş olan borsalardan biridir. Üstelik site hakkında yapılan yorumlar, rakiplerine kıyasla oldukça hızlı sonuçlar verdiğini kanıtlamaktadır. Hızlı sonuç verme garantisi ise sitenin yazılımının kaliteli ve güvenilir olduğunu göstermektedir.

Vebitcoin Kimin?

Kripto para borsalarında işlem yapmak isteyenler otomatik olarak ilk aşamada bu borsaların kimler tarafından yönetildiğini araştırmaktadır. Aynı şekilde sitelerin hedefleri, vizyonları da verilen hizmetlerin kalite derecesinin ölçülmesi açısından önemlidir. Vebitcoin borsasının  kurucusu  İlke Baş'dır

Öncelikle işe Vebitcoin açısından bakıldığında teknoloji platformunun 2017 senesinden bu yana piyasada olduğu görülecektir. Zaman içerisinde kendini teknolojik gelişmelere göre değiştiren platform günümüzde on binlerce kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Üstelik site kullanıcıları sisteme üyelik yaptırmak zorunda kalmadan piyasada yer alan finansal verilerin tamamına erişim sağlayabilmektedir.

Dünya çapında ismini duyurmuş olan Bitgo Türkiye ortağı olarak da tanımlanan Vebitcoin, bu sayede kimin olduğunun yanıtını da vermiş olmaktadır. Ek olarak site sadece Türkçe olarak da kullanılmamaktadır. Tercihlere göre site kullanımları için Rusça ya da İngilizce dillerinden herhangi birinin seçilmesi mümkündür.

Vebitcoin Güvenilir Mi? ( Borsa kapanma kararı aldı. Şuan için soruşturma devam etmektedir)

Kripto paraların alınıp satılabilmesi için kurulan platformlarda güvenirlik bakımından farklı sonuçlar elde edilmektedir. Vebitcoin iletişim bilgilerini açık ve net bir şekilde yayımlamaktadır. Üstelik iletişim verilerinin kullanılarak yetkili birimlere erişim sağlanması da oldukça basittir.

Buradan elde edilen sonuç olarak vebitcoin güvenilir bir borsa olduğu yönündedir. Fakat iletişim verilerinin yayımlanmış olması sistemin tam manası ile güvenirlik garantisi vermesi açısından yeterli adımlar olarak görülmemektedir. Bu alanda ise devreye hizmet politikaları girmektedir. Öncelikle daha önce de bahsedildiği gibi site, dünya çapında kullanımda olan ve en büyük kripto para bankası olarak tanımlanan Bitgo Türkiye ortağıdır.

Ayrıca sitenin hizmetlerinde şeffaflık ve hızlı işlem gibi garantiler bulunmaktadır. Son olarak Bitgo ile yapılan iş birliği çerçevesinde sistem kullanıcılarına bir sigorta poliçesi temin edilmektedir. Temini site tarafından otomatik olarak gerçekleştirilen bu sigorta poliçesi ise işlemlerin tam manası ile güvenilir olarak devam etmesi demektir. Siz de siteyi kullanarak bireysel deneyimleriniz çerçevesinde güvenirlik açısından sonuçları değerlendirebilirsiniz. Kripto para alım ya da satım işlemleriniz için herhangi bir mesai saatine uyum sağlamanız da beklenmemektedir.

Vebitcoin Para Yatırma

Site kullanıcıları Vebitcoin XRP ya da diğer Kripto paraları değerlendirerek işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Tabi bunun için ilk etapta sitede kişisel bir hesap açılması gerekmektedir. Hesap açma yani üyelik işlemlerinde herhangi bir ödeme yapılması gerekmemektedir. Ancak açılan hesaplar boş cüzdan temini olarak algılanmaktadır. Yani Kripto paralar üzerinden işlem görmek isteyenlerin ilk olarak hesaplarına TL yüklemeleri gerekecektir. Bunun için ise gönderimler sitede açıklanan banka hesap numaralarına yapılabilmektedir. Belirlenen bankalardan hariç TL gönderimleri için ise EFT kullanımı mümkündür.

Sitede sadece ATM üzerinden gönderim yapılması kabul edilmemektedir. Ayrıda Kripto paraların alım satımında etkili olan sitede üyelikte olduğu gibi para yatırımlarında da bireysellik ön plandadır. Yani açılan cüzdan hesaplarında bulunan kimlik bilgileri ile yatırım yapılacak olan hesaptaki kimlik bilgileri birbirini tutmak zorundadır. Örneğin bireyler başkalarının banka hesaplarını kullanarak kendi cüzdanlarına TL yatırımı yapamamaktadır.

Tamamen komisyonsuz şekilde işleyen yatırımlar için en az 100 TL gönderim yapılması lazımdır. 24 saat içerisinde maksimum gerçekleştirilebilecek olan yatırım limiti 1.000.000 iken bu limitin aylık tutarı 10.000.000 olarak belirlenmiştir. Yatırım yapabilmek için üye girişlerinden sonra yatırım alanı seçilmelidir. Bu kısımda bulunan yatırım seçeneklerinden kullanılmak istenenin üzerine tıklanmalıdır. Diğer adımlar ise ne kadar yatırım yapılacağı ve aracıların bilgilerinin girilmesinden oluşmaktadır. Yatırımların tamamlanmasını arkasından hesap bakiyeleri sistem tarafından otomatik şekilde güncellenmektedir.

Vebitcoin Para Çekme

Yatırımlarda olduğu gibi çekim işlemlerinde de Vebitcoin destek birimlerinden istifade edilmesi mümkündür. Zaten site yönetim ekibi çekim adımlarını net bir şekilde açıklamıştır. Ancak anlatılacak olan çekim taleplerinin onay alabilmesi için kişilerin isimlerine açılmış olan bireysel, vadesiz ve TL içerikli olan hesapları üzerinden talep oluşturmaları lazımdır.

Farklı bir kimsenin adı altından çekim talebi verilmesi mümkün değildir. Firma açıklanan neden yüzünden verilecek olan çekim taleplerindeki IBAN bilgileri ile kullanıcı kimlik bilgilerinin tam şekilde eşleşip eşleşmediğini kontrol etmektedir. Site üyelerinin siteye ilk kez yatırım yapmaları halinde bu yatırımı takip eden 48 saat içerisinde yeni bir yatırım da çekim de yapmaları mümkün değildir.

Bunun haricinde çekim için üye girişi yapıldıktan sonra para çekme bölümüne tıklanması gerekmektedir. Seçilen adıma göre yönlendirme alanlarını dolduranların işlemleri site yoğunluk durumuna göre anında gerçekleşebildiği gibi süreç 72 saate kadar da uzayabilmektedir. Banka aracılığı ile yapılan çekim işlemlerinden sadece 3 TL komisyon talep edilmektedir.

Vebitcoin Şikâyet

Kripto para alım satımı yapan platformalar hakkında pek çok farklı yorum bulunmaktadır. Vebitcoin de yola 2017 yılında başlamış olan firmalardan biridir. Sitenin ilk zamanlarda kullanıcıları tarafından eksik bulunduğu noktaların olduğu açıktır. Ancak zaman içerisinde eksiklikler giderilmiştir. Bu neden yüzünden yazıyla ya da Vebitcoin telefon numaralarına artık şikâyet yorumları gelmemektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Altcoin Haberleri Haberleri