Nucypher Coin Nedir? NuCypher Coin Yorum

Geçtiğimiz hafta kripto piyasasının en büyük borsalarından bir tanesi olan Binance NuCypher Coin listeleyeceğini duyurdu. Binance’ ın listeleyeceği Nucypher Coin nedir? NuCypher Coin yorum ve merak edilen tüm konuları detaylıca ele aldık.

NuCypher Coin Nedir?

Bilindiği gibi blok chain alt yapısıyla geliştirilen hemen hemen her kripto platformunda şifreleme ve farklı doğrulama mekanizması yer almaktadır. Fakat bazı platformlar tamamen bu şifreleme ve güvenlik doğrulamaya yönelik olarak geliştirilmiştir.

Şifreleme ve güvenlik doğrulama sistemi olarak blok zincir tabanlı geliştirilen NuCypher, kapsamlı olarak şifreleme ve erişim hizmeti sunmaktadır. Özellikle blok zincir üzerinde depolama hizmeti sunan sistemlerde şifreleme ve güvenlik hizmeti sunan NuCypher, kullanıcılara güvenilir ve şifreli şekilde veri ya da bilgi paylaşım imkanı vermektedir.

Proxy re-encryption teknolojisine bağlı olarak çalışan NuCypher, sistemde var olan konsensüs ağları üzerinde kullanıcıların özel olarak tanımlayabileceği dosya ya da verilerin şifrelenerek paylaşılmasına olanak tanımaktadır. Platformun sahip olduğu bu şifreleme prosesi ile sistemini kendi muadilleri olan açık anahtarlı ve şifreleme mekanizması barındıran diğer birçok kripto platformlarından daha güvenilir ve korunaklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Nucypher Coin (NU) ise bu platformun yerel Token’ ıdır. NU Coin ile kullanıcılar platformda yer alan bütün şifreleme ve anahtar hizmetlerinden diledikleri gibi yararlanmalarına, ağda var olan ya da gerçekleştirilen işlemlerin ise iptal edilip veya sürdürülmesi gibi faaliyetler yapılabilmektedir. Kullanıcılar ellerinde bulundurdukları bu Token’ lar ile aynı zamanda sistem üzerindeki düğümleri çalıştırıp aynı zamanda stake etme vb. imkana sahip olabilmektedir.

Platform kendi sistemini olabildiğince zararlı yazılım ya da kötü niyetli kişilere aşırı korunaklı hale getirmeye ve güvenilir bir ortam oluşturmaya çalışmaktadır. Bu nedenle platform sisteminde zararlı olarak gördüğü ya da şüphe duyduğu bütün kullanıcıların ödüllerini ortadan kaldırmaktadır.

Platformda NuCypher DAO olarak adlandırılan sistem ağında var olan bütün faktörleri ve çeşitli sözleşmeleri yönetilmesini sağlayan bir protokol olmakta olup kullanıcılar bu protokole ellerinde var olan NU Coin ile gerçekleştirebilmektedir.

NuCypher Kurucuları

Mikhail Egorov ve MacLane Wilkison tarafından ortaklaşa kurulan NuCypher, 2017 yılının Haziran ayında ilk olarak yayınlanmış olup tüm test aşamalarını geçmesi ve tam olarak tanıtılması 2020 yılının Ekim ayını bulmuştur. Kurucu isimlerden biri olan Egorov platformun baş yönetici ismi olarak çalışmaktadır.

Kendisi aynı zamanda Curve’ ın de kurucusu olan Egorov, Loan Coin’ in de kurucu ortağıdır. Moskova’ da bilim teknoloji enstitüsünden mezun olan Egorov fizik ve güvenlik alanında çalışmalar sürdüren bilim adamıdır.

NuCypher kurucu isimlerinden bir diğeri olan Wilkison ise platformun Ceo’ su olup kendisi aslen yazılım mühendisidir. Bu platformda Ceo olmadan önce blok zincir teknolojisi, haberleşme ve iletişim alanında faal olan birçok firmaya finansal yardım sağlayan banka yatırımcısı olarak çalışmaktaydı.

NuCypher Coin Geleceği

Birçok blokchain teknolojisini barındıran ve geliştirilen kripto projelerin birçoğu kullanıcılarına işlem yapabilme, IoT gibi etkinliklere, topluluk ya da oylama gibi birçok mekanizmayı bir arada sunmaya çalışmaktadır. NuCypher Coin platformu ise tüm bu projelerden farklı olarak blokchain teknolojisini yani sistem ağında var olan bütün zincirlere güvenlik katmanı oluşturmayı amaç edinmiştir.

Bunun içinde platform sistemine iki ana güvenlik teknolojisini eklemiştir Bunlar da Proxy re-encryption ve Fully homomorphic encryption (FHE) teknolojileridir. Platform bu iki teknoloji ile birlikte kullanıcılarına Web üzerinde merkeziyetsiz bir güvenlik ve gizlilik altyapısı sunmaktadır.

Kullanıcılar platform ile birlikte tek bir kullanıcı ya da veri paylaşımı yapmakla sınırlandırılmamaktadır. Bunun yerine platform kullanıcılarına aynı anda birçok kullanıcı ile istedikleri bütün veriyi gizlilik içerisinde paylaşabilmesine olanak tanımaktadır. Burada kullanıcılar gönderdikleri ya da işlem yaptıkları verileri diledikleri gibi iptal edebilir ya da başlatabilmektedir. Bütün kontrol kullanıcının kendisinde olmaktadır diyebiliriz.

Platform sahip olduğu bütün parametre ve sistem yazılım ile kullanıcılarına müthiş derecede korunaklı bir hizmet sunmaktadır. NuCypher Coin platformu Ethereum tabanlı olarak Proof of Stake protokolüne bağlı olarak çalışmaktadır.

NuCypher Coin platformu NuCypher' ın WorkLock adı verilen node dağıtım mekanizması ile bütün stake ve düğüm çalıştırma işlevlerini kontrol etmektedir.

NuCypher Coin Yorum

NuCypher Coin Coinmarketcap verilerine göre 9.06.2021 tarihinde Saat 02.44’ te son 24 saat içerisinde yaklaşık olarak % 9 oranında değeri artmış olup $0.3475’ dır. Bu Coin2 in 24 saatlik hacmi ise yaklaşık olarak %80 oranında artış göstermiş ve $61,898,098’ dır.

Coin gün içerisinde en yüksek $0.3758’ a ulaşırken en düşük değer olarak da $0.2861’ ı görmüştür. Coin’ in toplam arzı 1,194,576,588 olup 648,750,000.00’ i dolaşımdadır.

NU Coin Alınır mı?

9 Haziran 2021 tarihinde 17 borsada listelenen Coin, iki hafta önce en çok kullanılan kripto para borsası olan Binance üzerinde de listelenmeye başladı. Bu Coin’ i Binance aracılığı ile kolaylıkla satın alabilirsiniz.

NuCypher Coin Binance aracılığı ile satın almak için öncelikle bu borsaya kayıt olmalı ve buradan kendi borsa hesabınızı açmalısınız. Ardından borsa hesabınıza banka hesabınızdan itibari para aktarımı gerçekleştirmelisiniz. Para aktarımı gerçekleştirdikten sonra bu Coin’ i NU/USDT, NU/BUSD, NU/BNB ve NU/BTC pariteleri aracılığı ile satın alabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Altcoin Haberleri Haberleri