Çin’in Ekonomik Faaliyet Verisi Kripto Para Piyasasını Nasıl Etkiledi?

Çin’in ekonomik faaliyetlerinin Temmuz ayında yavaşladığını gösteren veri açıklandığında, kripto para piyasasında da denge değişimleri meydana geldi. Verinin açıklanması ardından risk iştahı azaldı ve bazı kripto paralar kırmızı alanda işlem görmeye başladı. İşte hafta başında kripto para piyasasında durum…

Kripto Para Piyasası İçin Önemli Gündem Maddeleri

Çin’in ekonomik faaliyetlerinin yavaşladığını ifade eden verilerin gündeme gelmesi ardından risk iştahında düşüş oluştu. Risk iştahındaki düşüşe bağlı olarak piyasada yaşananlar ise şu yönde:

  • BTC son 24 saatte %2.8 oranında değer kaybıyla 24.041 doları test etti.
  • CoinMarketCap verilerine göre Solana Coin ilk 10 kripto para arasında en çok değer kaybeden oldu.
  • Doge Coin sabah elde ettiği kazançları tersine çevirerek %3.47 oranında değer kaybetti.
  • Polygon MATIC Coin %5 üzeri değer kaybıyla 0.9615 dolara indi.
  • XRP Coin %4.80 değer kaybıyla 0.3696 dolardan işlem gördü.

Kripto para piyasasında gelişmeler bu yöndeyken Çin’in hisse senedi piyasaları düşüş yaşadı. Çünkü Çin sanayi üretimi büyüme verisi Temmuz ayı için %3.8 olarak açıklandı ve beklenenden daha yavaş bir büyüme sergilendiği gözlemlendi.

Bugün Kripto Piyasasının Yıldızı Hangi Coin Oldu?

Bu hafta başında BTC, Solana ve Doge Coin kayıplarının yanında değer kazanımıyla dikkat çeken kripto para birimi ise Shıba Inu Coin oldu. Shıba Coin 15 Ağustosta saat 14:41 iken %0.53 oranındaki değerlenmeyi korumayı başardı.

ETH İçin Kritik Düzeyler

Ethereum ise kazançlarını kaybederek %4.87 oranında değer kaybetti. 1.899 dolardan işlem gören ETH Coin için düşüş riskinin devam ettiği belirtildi. Analistlere göre Ethereum Coin 1.900 dolarlık noktada dirençle karşı karşıya.

ETH yönünü değiştirmek ve yükseliş trendine giriş yapabilmek için ilk olarak 1.900 dolarlık direnci ardından 1.910 dolarlık direnci kırmak için mücadele verecek. Analistlere göre 1.880 dolarlık alanın tekrar test edilmesi halinde ise ETH fiyatı 1.860 dolar seviyesine hareket edebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Altcoin Haberleri Haberleri