Enerji Krizi Artıyor! Çözüm Bitcoin Madenciliği mi?

Enerji Krizi Artıyor! Çözüm Bitcoin Madenciliği mi?

Enerji krizi dünyanın dört bir yanını sarmış durumda. Artan enflasyon, hızla tükenen kaynaklar, enerjilerin verimli kullanılması açısından öne çıkıyor. Peki, Bitcoin madenciliği bu kadar enerji tüketirken, aynı zamanda enerji krizine çözüm sunabilir mi?

Bitcoin gibi köklü kripto paraların madencilik süreçlerinde harcanan elektrik enerjisi, başta devlet adamları olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekmekteydi. Ancak Arcane Research tarafından paylaşılan bir raporda, bu durumun tersine olumlu getirileri olabileceğine ilişkin iddialara yer verildi. İşte detaylar…

Bitcoin Madenciliğinde Maliyetler Azalıyor mu?

Kripto piyasası bu ay gerçekleşecek Ethereum Merge’e odaklandı. En büyük bok zincir projelerinden biri olan Ethereum’daki enerji tüketimine dair bu önemli gelişme, gözleri Bitcoin üzerine çevirdi.

Bilindiği üzere Bitcoin dünyanın en büyük kripto parası ve madencilik süreçlerinde de ciddi derecede enerji tüketimine sebebiyet veriyor. Tüm bunlar ışığında araştırma yapan Arcane platformu, yayımladığı raporda durumun aksine Bitcoin’i bir “çözüm” olarak nitelendirdi.

PoW Teknolojilerine Çözüm var mı?

Bilindiği üzere Bitcoin PoW ile çalışıyor. PoW madenciliği ile yüksek enerji kullanımı ve çokça karbon salınımı nedeniyle Bitcoin çevreci örgütler tarafından istenmiyor. Arcane platformunun yayımladığı rapora göre; BTC madenciliği ile bazı önemli sorunlar çözülebilir. Raporda, yonga seti üretimindeki yenilikler ile Bitcoin madenciliği ile ilgili birtakım teknik maliyetlerin azaldığına dikkat çekildi.

analist-btc.jpg

Raporda ayrıca, Bitcoin madenciliğinin düzensiz ve kontrol altına alınamayan enerji üreten rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinin gelişmesinde katkı sağladığı vurgulanıyor. Raporda en fazla dikkat çeken çözümlerden biri ise, Bitcoin madenciliği sürecinde ortaya çıkan ısının yeniden kullanılarak ısıtma maliyetlerini aşağı çekebileceği vurgulandı.

Paylaşılan bu raporda uzmanlar, BTC madenciliğinin çeşitli alanlara entegre edilmesi ile, enerji tüketimi sorununa çözüm bulunabileceğini öne sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.